İcra ceza davalarında dava zamanaşımı kaç senedir.?
Printable View
İcra ceza davalarında dava zamanaşımı kaç senedir.?
Ben 2 yıl biliyorum. Ama bir yıl içinde sanığa tebligat yapılmazsa dava düşüyor sanırım.
Şu ana kadar bir avukat 1 yıl dedi başka bir avukat 3 yıl dedi. İnternettede buna ilişkin bir bilgiye ulaşamadım Sayın Oğuz. Ayrıca sanıklara tebligat yapılamaması durumunun dava zamanaşımını kesen bir durum olmadığını düşünüyorum sizin fikriniz nedir.? ( icra ceza davalarında )
Malbeyanında bulunmamaktan bi çok davam bir yıl içinde sanığa tebligat yapılmaması nedeniyle düşmüştü. Teorik bir bilgi değil benimki pratiğe dayanıyor, o yüzden uygulamada bir değişiklik varsa da kesin bilgim yok. Malbeyanında bulunmamaktan uzun zamandır dava açmadım.
Kardeşimin böyle bir davası var Sayın Oğuz. 333a ve 337a maddelerinden. En son duruşmada hakim karşı tarafa ticaret sicilinde bulunan adreslere tebligat yapması için süre verdi ( böylelikle yeni verdiği duruşma günü 1 yıl 4 ay lık süreyi dolduruyor ) ancak ticaret sicilindeki adreslere tebligat yapması sonucu değiştirmeyecek çünkü bu tebligatı yaptıktan sonra tebligat kanunun ilgili maddesi gereği ( maddeyi hatırlayamadım ) tekrar başka tebligat yapması gerekiyor. ( tebligatı kesinleştirmek için ) Davazamanaşımı 1 yıl ise bir sonraki duruşma gününde davayı düşürmesi gerekmiyormu.? Yoksa zamanaşımı dediğiniz gibi 2 yıl olduğu içinmi bu süreyi verdi.?
Bana öyle geliyor yanıltmak istemem. İcra Ceza Mahkemelerinde dava zaman aşımı 2 yıl kalmış aklımda nerden kaldığını da bilmiyorum.
İhtiyarlık kötü bişi biliyomusunuz.
İlginize teşekkür ederim Sayın Oğuz. Bu arada durun bakalım daha yaşınız kaç ihtiyarlık için daha çok gençsiniz.