Cevap: Boşanmak istiyorum
Nafaka ve tazminatların standat bir rakamı yoktur. Eğer avukatınız varsa bunu ona da sorabilirsiniz.
Nafaka ve tazminatlar kişinin ekonomik durumuna göre değişir. Ayrıca sizin ya da eşinizin kusur durumuna göre de değişir.
Avukatınız olmadan davanızı yürütmemenizi tavsiye ederim.
Boşanma davalarında en önemli unsur, iddiaların ispat edilmesidir. Eğer iddialarınızı ispat etmezseniz davanızı hakim rededecektir en son karar aşamasında. O sebeple şahitlerinizin söyleyecekleri çok çok önem kazanıyor.
Boşanma davalarının standart bir süresi yoktur. Ancak 5-6 celse sürer ortalama. Sürenin uzaması ya da kısalması şahitlerin ve delillerin azlığı-çokluğuna göre değişmektedir.
Şimdi boşanmak istemiyor diye yazmışsınız, ayrıca "750 şer tl hem kendi hemçocuk için nafaka 50 şer bin tl maddi ve manevi tazminat talebi var" demişsiniz. Eşiniz boşanmak istemiyorsa neden tazminat talep etsin ki? Demek ki boşanmak istiyor.
o zaman benim boşanma davası açacağımı düşünmedi sanırım aklına getirmedi kendimi garantiye alayım diye düşündü bir taraftan nafaka talep ederken davada ben eşimiseviyorum demesi inandırcı olurmu?
bir de ne olursa boşanma davam reddolunur*
Alıntı:
elkutay rumuzlu üyeden alıntı
o zaman benim boşanma davası açacağımı düşünmedi sanırım aklına getirmedi kendimi garantiye alayım diye düşündü bir taraftan nafaka talep ederken davada ben eşimiseviyorum demesi inandırcı olurmu?
Boşanma davası açılmış olsun ya da olmasın TEDBİR NAFAKASI talep etmek gayet doğal. Ancak siz yukarıda 50'şer bin TL maddi ve manevi tazminat talebi var diyorsunuz. Bunu sizden mi istiyor yoksa boşanma davasında mı geçiyor?
bildiğim kadarı ile eşiniz ne kadar tazminat isterse istesin... onu alacak diye bir kural yok mahkemenin kararı o bildiğim.... ayrıca sanki eşiniz boşanmak istemiyor da sizi zora koşuyor gibi geldi bana....
Alıntı:
elkutay rumuzlu üyeden alıntı
bir de ne olursa boşanma davam reddolunur*
Eğer geçimsizliğinizi hakime ispat edemezseniz, davanız redolur. O sebeple şahitlerinizin sizin geçimsizliğinizi ve gördüklerini hakime anlatması önemli.
nafaka kısmında geçiyor 50 bin lik tazminat evet eşim boşanmayarak işi uzatarak kararımın değişceğini sanıyor veyahut benden böyle yaparak intikam alıyor evliliğikendisi için bir kalkan olduğunu ve dulkadın muamelesi görmek istemediğini söylüyor ayrıca benimle evli kaldığı için bazı haklarasahip o yüzden işi uzatmaya çalışıyor yeniden evlenmemden korkuyor sanırım tamamen kaybetme korkusu daolabilir. nasıl yapacağım bu işi nasıl hızlandıracağım hakime ne söylemem gerek
Siz hakime birşey demeyeceksiniz. Şahitleriniz söyleyecek. Boşanma davasında davacı ya da davalı konuşmaz. Şahitler konuşur.
Tazminat boşanma ile istenen birşeydir.
Sizin avukatınız yok mu?
avukatım var ama şu an kıbrısta görev yapıyorumavukatımla telefonda konuşuyorum ama sanırım yeterli birmüdahale yapmıyor yada bana öyle geliyor