Mani döneminde yaptıklarımın cezasını şimdi çekiyorum.
Merhaba arkadaşlar
ben %74 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelliyim.2009 yılında çok uzun bir mani dönemine girmiştim. Herkesi kendime düşman görüyordum.bu durumdan dolayıda 3 defa kavgam oldu 2 si falçata ile yaralama. çok uzun süredir ilaç kullanmama ragmen ilaçlar saldırganlığımı pek bastırmadı o dönemde. Tabiki şuan yaptıklarım için çok pişmanım. Hakkımda 3 tane dava açıldı. 2 tanesi sonuçlandı. 1 de 5,5 ay karşılıgı 3500tl para cezasına çaptırırmışım.ikincisi ise 1 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırırmışım. Akli dengem yerinde olmadığı zaman yaptıklarım bakım başıma neler açtı. Para cezası kesin karar oldugu için itiraz edemedim. Ama 1 yıl 9 ay hapis cezasına temyize gideceğim. Bilgisi olan varsa temyize gitsem ne gibi bir sonuç çıkaracaba hapis cezası iptal olurmu. Ben hapise girersem tedavim nasıl yürücek bilmiyorum. Cevaplarınızı beklicem:'(:'(:'(
Cevap: Mani döneminde yaptıklarımın cezasını şimdi çekiyorum.
Mahkeme de adli tıbba ,yada hastaneye ruhsal durum için yollanmadınız mı
hayır 1 defa davaya katıldım rahatsızlığımdan bahsetmedim. ve dava sonuçlandı işte 1 yıl 9 ay hapis cezası . şimdi ne yapabilirim. temyize başvursan hapis cezası iptal edilirmi.
Hastane raporlarını Temyiz dilekçene ekle.Belki faydası olur.
şimdi beni adli tıp kurumuna veya tedavi gördüğüm hastaneye değerlendirililmek için göndermezlermi göndermezlerse ben durumumu nasıl anlatacagım
cıldırmak üzereyim. lütfen bana yardımcı olun şimdi ben temyize gidersem hapis kararı iptal edilirmi yada beni adlı tıp mı sevkederler:'(:'(:'(
Temyiz ettiğinizde hapis kararı iptal edilmez.Yargıtay sizin raporlarınızı ciddi görürse kararı bozar,Bu vatandaşı tam teşekküllü bir hastanede muayene edin,diğer hastane raporları ile birlikte değerlendirme yapılsın şeklinde.Belki de dikkate almaz.Dosyayı bulunduğunuz ilde bir avukata incelettirin.
diyelimki hastane sevk edildim hastanede ruhsal bozukluğum olduguna karar verdi o zaman ne olacak peki
Alıntı:
TIBET26 rumuzlu üyeden alıntı
diyelimki hastane sevk edildim hastanede ruhsal bozukluğum olduguna karar verdi o zaman ne olacak peki
Psikotik bozukluklar, şizofreni, paranoid bozukluklar, affektif bozukluklar, organik beyin sendromu, demans, ileri derecede zeka gerilikleri (idiosi, embesilite) ceza sorumluluğunun kalkmasına yol açan psikiyatrik tablolardır. Suç işlediği sırada bu tablolardan biri içinde olan kişinin ceza sorumluluğu yoktur -herhangi bir ceza verilmez- ve yargı organlarınca toplum güvenliği açısından bir akıl hastanesinde muhafaza ve tedavi altına alınırlar