Kredi Kartından Habersiz Yapılan Alışveriş
Merhaba,
Kredi kartı borcumu ödeyemediğim için, internetten ödeyen bi firma ile anlaştım. Taksit erteleme olsun 3-4 rahat ediyim dedim. Firma internet üzerinden erteleme yapamıyoruz kartlarınızı bize göndermeniz gerekiyor dedi, kargo ile ilk önce tek kartımı gönderdim. Şifresini de daha sonra telefonda verdim. İşlemlerimi doğru yapmışlar ve kartımı geri gönderdiler. Bu bana bir güven telkin etti. Arkadaşıma da tavsiye ettim ve diğer bir kartımı da ona verdim o kendi kartı ile birlikte benimkini de işlemler için firmaya gönderdi. Arkadaşımın kartı kapalı olduğu için olmamış benim kartımı taksitlendirmişler ama 700. tl fazla çekmişler. Şimdi ne yapabilirim. Bankaya itiraz ettim şifre kullanmışsınız dedi ve reddetti. Ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olunuz. Zor durumdayım.
Cevap: Kredi Kartından Habersiz Yapılan Alışveriş
Bankanın burada sorumluluğu yoktur.
Mesele sizinle ,o işi yapan şirket arasındaki anlaşmaya aykırılıkla alakalıdır.
Bu nedenle şirkete haklarında savcılığa şikayette bulunacağınızı ,anlaşmaya aykırı davrandıkları fazla aldıkları parayı hesap numaranıza yatırmalarını şeklinde ihtar edin.
Aranızda yazılı bir anlaşma yoksa , fazal aldıklarına dair bir iddianız ispat edilemez.