Miras davası açmak istiyorum
Sayın hukuk net yeklilleri....Annemi 2007 yılında kaybettim.annemin üzerine kayıtlı bir ev ve sağ olan babam ile %50 ortak bir ev var.Babam bu yıl evlendi evlendiği kadının üzerine yarı yarıya ortak ev aldı.annemin üzerine kayıtlı olan evde kardeşim oturuyor.babamla ortak olan ev ise eşyalar da dahil şu an boş duruyor.babam ben eve girmiyeyim diye kapının kilitlerini değiştirdi.ayrıca babam abimle ortak bir fabrika arazisi vardı onu da abimin üzerine devretmiş.ben babam sağ iken bana annemden kalan haklarımı ve babamın yaptığı abime devirlerden pay almak istiyorum.böyle bir hakkım var mı?ne yapmalıyım bana bu konuda yol gösterirseniz çok sevinirim..saygılar..
Cevap: miras davası açmak istiyorum
Annenden kalanlarda mirasçı olarak babanın hakkı 1/4 ,diğer kalan 3/4 te çocuklarındır.Yani bu 3/4 ü kardeş sayısına bölüp hakkınızı alacaksınız.
Diğer babanın kardeşine devrettiği ,bağışladığı ,muvaza nitelikli olan işlem ise baban öldükten sonra açılacak dava ile çözülebilir.
Ortaklığın giderilmesi ve Ecrimisil davası açılabilir.Bulunduğunuz ilden avukat yardımı alınız.Madi güçünüz yoksa bulunduğunuz il adli yardım servisine başvurunuz.
Cevap: miras davası açmak istiyorum
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Annenden kalanlarda mirasçı olarak babanın hakkı 1/4 ,diğer kalan 3/4 te çocuklarındır.Yani bu 3/4 ü kardeş sayısına bölüp hakkınızı alacaksınız.
Diğer babanın kardeşine devrettiği ,bağışladığı ,muvaza nitelikli olan işlem ise baban öldükten sonra açılacak dava ile çözülebilir.
Ortaklığın giderilmesi ve Ecrimisil davası açılabilir.Bulunduğunuz ilden avukat yardımı alınız.Madi güçünüz yoksa bulunduğunuz il adli yardım servisine başvurunuz.
Annemin hakkıma düşen paylarımı hemen alabilme şansım varmı?var ise ne yapmalıyım.kardeşimin oturduğu anneme ait evden kira isteme hakkım var mı?