Kablosuz İnternet / Bilişim Suçu
Merhaba;
Bizim işyerimizde daha önce çalışmış bir bayan ile, işten ayrıldıktan bayağı bir zaman sonra facebook adlı sitede terör yanlısı bir partiyi desteklemesi üzerine bir polemik yaşadık.
Bu olayı yaşadıktan kısa bir müddet sonra yine facebook adlı sitede sahte bir hesap altında bu bayanın msn ve telefon bilgileri uygunsuz metinlerle dağıtıldığı gerekçesiyle benden şikayetçi oldu.
Ancak bu işlem araştırma sonucu bizim IP adresimizden gerçekleştirildiği anlaşıldı ve hakkımda mahkeme celbi çıktı. Biz ise olayın o dönemde şifresiz olan kablosuz modemimizle girilerek yapıldığı için kendimizi nasıl savunacağımızı bilemiyoruz.
Konu ile ilgili yardım ve önerilerinizi bekleriz.
Cevap: Kablosuz İnternet / Bilişim Suçu
İfademizi almaya gelen polislerin elinde sahte facebook hesabının çıktıları da vardı.
Bizm IP miz kullanıldığı için kendimizi nasıl savunabiliriz.
Suçlu bulunursak ne gibi bir cezanın mağduru oluruz acaba?
Kardeşim benimde buna benzer bir sebepten dolayı polis eve gelmiş. Ama polisin eve söylediği şahsı kesinlikle tanımıyorum. ve hiç duymadım ve söylediği suçlamaları kesinlikle benim yapmayacağım şeyler. ben şimdi gidip ne diyeceğim ki bilgisiyarımda uzun süre virüs vardı uzun süre bilgisiyar sorunluydu ve kablosuz internet kullanıyorum
benim bilgisayarımdan başkasına hakaret edilmiş olabilir mi ? ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun. benim bu tür durumlarla uzaktan yakından ilgim olamaz. olamaz
ne yazık ki bende buna benzer bir durum var. birinin hesabu hacklenmiş.bizim ip çıktı.. şimdi mahkemelere git geel öyapıyoruz
internet kullanımı yaygınlaştıkça bilişim hukukundan kaynaklı suçlarda yaşanan artışa paralel olarak yargılanan dosya sayısındaki artış dikkat çekicidir. Bir müvekkilimin ıp adresinin kırılması suretiyle başka bir hesaptan yapılan para transferi işlemi üzerine açılan davamızda son celselere gelmiş ve yoğun uğraşlarımız üzerine müvekkilimizi beraat ettirme aşamasını yaşıyor bulunmaktayız.Tavsiyem bu konudaki emsal karar ve bilirkişi raporlarının mahkemeye sunulması ve teknolojik delillerle savunmaların güçlendirilmesi bu yolla mağduriyetlerin had safhada olduğu dosyalardan verilen mahkumiyetlerin önlenmesidir. Bizim davamızdan verilen uzman bilirkişi raporuna göre ıp kırılmaları uzaktan bağlantıyla bu yolla suç işlemek gayet mümkün görünmekte. Ancak olayın niteliklerine göre aksi yönde hüküm kurulmuş dosya sayısını da gözardı etmemek ve bu yolda savunma yapmak gerekir.
Mağdur olan herkese Kolay gelsin..
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ