Garanti Kapsamında Değiştirilen Ürünün Daha Düşük Bedelli Olması
2009 Aralıkta teknosadan aldığım LG 42LH4000 marka televizyonumu görüntüdeki arıza ( ki bu arızayı eve gelen servisteki arkadaşlar bile gördüklerinde ağızları açık kaldı ) nedeniyle 18.05.2010 tarihinde servise verdim. Tv de üretim hatası olduğunu, panelinin sorunlu olduğunu söylediler ve şu anda LG 42LD650 modeli ile değiştirecekler. Servisle dün görüştüğümde de tv nin ellerine ulaştığı ve yarın ( yani bugün getireceklerini söylediler. Buraya kadar herhangi bir sorun yok, benim sorum ise; ben 42LH4000 modelini 2399 TL fatura bedeliyle aldım ama bana getirecekleri 42LD650 modelinin şuanki teknosa satış fiyatı 2249 TL'dir. Benim bu aradaki 150 tl lik miktarı talep etme gibi bir şansım varmıdır. Böyle bir şansım varsa bu talebi teknosaya mı yoksa LG ye mi yapmam gerekir?? Ya da para iadesi istemem durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu arada getirilecek olan ürün eski tv nin özelliklerini karşılıyor o konuda bir problemim yok..
Cevap: Garanti Kapsamında Değiştirilen Ürünün Daha Düşük Bedelli Olması
Sizin tallebiniz değiştirme mi oldu,yoksa para iadesi mi,
Diğer sorum ise ,bu size verilen tv bir üst sürümü mü
tv yeni çıkan seriden ve önceki tv nin özelliklerini karşılıyor. servise ilk verirken konuyla ilgili herhangi bir talepte bulunmamıştım problemin neden kaynaklandığını bilmediğim için. servise ilk götürdüklerinde panel arızası olduğu söylenmişti. panelini değiştireceklerini söyledirler. bir süre sonra aradığımda panelin geldiğini ancak kargo şirketiin ihmali nedeniyle kırık olduğu bilgisini verdiler. bir kaç gün sonra servisten birisi aradı ve ürün için değiştirme istediklerini sonuçlandığında arayacaklarını söyledi. 14 haziranda LG nin istanbul da bu değişim işlemlerini yapan bölümünü aradım ve bana ürün değişimimnin onaylandığını 42LD650 modelini göndereceklerini söylediler. son olarak dün servisle görüştüğümde tv nin geldiğini ve kurulumu için yarın ( bugün ) geleceklerini söylediler. getirdikleri tv yeni bir model olduğu için bugüne kadar teknosa da bu ürünle ilgili herhangi br ücret bilgisi yoktu. yani ürün fiyatını bende bugün öğrendim.
Siz servise tamir amaçlı verdiğinizden ,yeni üst sürümü size teslim etmeleri ile olay kapanmıştır.
İlk etapta tamiri tercih etmeniz nedeniyle ,tamir edip eskisini de size verme hakları vardı.
ok. bi,lgilendirme için tşkler.