merhabalar uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum
30.06.2010 tarihi itibarı ile bağkura borcum 60 ayı tamamlıyor benim borcu sıfırlama yapma şansım varmıdır varsa ne şekilde başvuru yapabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Printable View
merhabalar uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum
30.06.2010 tarihi itibarı ile bağkura borcum 60 ayı tamamlıyor benim borcu sıfırlama yapma şansım varmıdır varsa ne şekilde başvuru yapabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
"4- 30 Nisan 2008 tarihi itibariyle beş yılı aşan süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını, tebliğin yayımı tarihini takip eden aybaşından itibaren 6 ay içinde ödememeleri hâlinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, hiç prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulacak. Ticari faaliyetinin devam ediyor olması halinde 30 Nisan 2008 tarihinden sonraki döneme ilişkin sigortalılığı devam edecek. "
Sezgin Özcan'dan aktarılmıştır.
Yani; 30 Nisan 2008 itibariyle "beş yıl ve fazla süreli prim ödemesi olmayanlar" için tanınmış bir hak. Bağkurluluğu devam ediyorsa; "30 Nisan ve öncesi silinir ama; sonrası silinmez." diyor.
İyi günler...
peki ben bu borcu nasıl taksitlendirebilirim ve sağlıktan en kısa sürede nasıl faydalanabilirim
En kestirme yol; Bağkur'a sormaktır.
İyi günler...
Sayın Sakar,
Sizin Sezgin Özcan'dan alıntıladığınız bilgi sigortalılığın silinmesiyle ilgili, prim borcunun silinmesine ilişkin değil.
Hatta yanlış hatırlamıyorsam 30 Nisan 2008 tarihini de uzatmışlardı. O kanun Bağ-Kur prim borcunun yapılandırılmasına ilişkin tek atımlık bir kanundu. (2006'da da çıkarmışlardı)
O zaman, süresi içinde başvurmamış hiçbir bağ-kur'luya şu an için uygulanabilirliği yok.
Ancak 2-3 yılda bir böyle bir kanun çıkardıklarına göre gelecek yıl yeni bir yapılandırma kanunu bekleyebiliriz.
Yine de bu kanun sorunun yanıtı değil.
Bağ-Kur prim borcunuzu ödemek istiyorsanız Bağ-Kur'a gidip borcunuzu öğrenin. Katsayı sanırım yılda bir kez değişiyor size bildirilecek miktar da sanırım 3 ay için geçerli olacak.
3 ayda ödeyebildiğiniz kadarını ödeyin, sonra yeniden bakiye prim borcunuzu öğrenerek ödemelerinize devam edebilirsiniz.