İkametgahımda tanımadığım insanlar kayıtlı
Sayın Hukukçular,
yeni bir ev aldım ve taşındım. İkametgah değişikliğimi yaparken bu adreste 4 kişinin kaydı olduğu ortaya çıktı. Nüfus idaresi ya da Belediye bu kişileri adresimden düşemeyeceğini bildiriyor.
Tanımadığım ve adresimde olmayan bu kişileri sildirmek için ne yapabilirim?
Saygılarımla
Orhan Ülgen
Cevap: İkametgahımda tanımadığım insanlar kayıtlı
Siz nufus müdürlüğüne yeni ikametgah adresinizi bildirin.Orada kayıtlı olup olmamaları sizi ilgilendirmez.Sizin zararınıza bir sonuç oluşmaz.Gittikleri adresi bildirmemek onların sorunu.Para cezasını onlar alır.
Sayın Sonuncuyaka,
bu kişilere bir icra takibi yapılsa adresleri benim adresim olduğu için ben evde olmasam da eşyalarım zaptedilebilir - ki bunu yaşayan arkadaşlarım olduğu için bu konuda böyle duyarlıyım.
Saygılarımla,
Orhan Ülgen
cevaplanması dileği ile aynı soruyu ben de sormak istiyorum,
konuyu açan orhan bey aradan 5 sene geçmiş, dilerim bu sorunu çözmüşsünüzdür. eğer siz bu sorununuzu çözdüyseniz hangi yolu izlediğinizi benimle paylaşır mısınız?
evimde benimle birlikte, ev sahibim ve ailesinden 4 kişinin kaydı bulunmakta. ve orhan beyin bahsettiği durumu yaşıyorum, ev sahibime icradan tebligat geldi, bugün nufüs müdürlüğüne gittiğimde bana da silemeyeceklerini, inceleme başlatılacağını, polisin adres tespiti yapacağını, bunun 15 gün kadar süreceğini söylediler.
fakat daha önce benim kaydımı gene benden habersiz sildirmişlerdi, bundan dolayı 400tl civarında bir ceza ödemiştim, bugün gittiğimde silemeyeceklerini söylemelerini tutarlı bulmuyorum ve ikna olmadım, bu konuda bir malumatı olan paylaşırsa çok memnun olurum
şimdiden teşekkürler...