-
Eş tayini
Sayın Hocam öncelikle hayırlı işler diliyorum.Sizden hukuki konuda yardım talep ediyorum Devlet memuruyum haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.
Eşimin tayini ankara'ya çıkınca bende kit kurumu taşra teşkilatında muhasebeci yardımcısı olarak görev yapıyordum. üniversite mezunuyum ve 2/2 derecesindeyim. ancak eş tayini dolayısıyla bende genel md. tayin istediğimde muhasebeci yrd. olarak gelemeyeceğimi ve memur kadrosuna tüm haklarımın saklı olması koşulu ile geçmemi söylediler. bende dilekçemde tüm haklarım saklı kalmak üzere münhal bulunan memur kadrosuna atanmak istediğime dair kurumuma dilekçe verdim. ancak memur olarak buraya atanınca benim ücretim düştü. acaba ben muhasebeci yardımcısı iken kazanmış olduğum aylığı alma gibi bir şansım varmı? bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. çünkü 114,00 tl ücretimde düşüş oldu. saygılar iyi çalışmalar diliyorum ayşegül1970
-
Cevap: Eş tayini
anladığım kadarıyla kendi isteğinizle kadro değişikliği yapılmış, geri dönüşü zorlu gibi görünüyor. dilekçe ile eski kadronuzu talep edin. red yazısı gelirse sağlam yasal dayanlarla idare mahkemesine başvurun. zorlu yolunuzda başarılar