Kimse çare bulamadı bir de size sormak istedim
uzerıme kayıtlı olan aracımı babam noter aracılıgı olmadan senet karsılıgında satar fakat sahıs ne parayı verır nede arabayı ve arabayı parcalatır su anda arac parcalanmıs halde.ve araca aıt herhangı bır ruhsat plaka aracın kendısı bende olmamakta ve bu arac noter aracılıgıyla devır edılmedıgı ıcın bu aracın her senekı vergısı bana yazılıyo benım ıstegım aracı trafıkten cekmek ve uzerımden düşümünü saglamak.fakat trafıkten cekmek ıcın plaka ruhsat yada aracın kendısı lazım bende bunlar olmadııgına gore sahısada ulasıp belgelerımı alamadıgım ıcın ne tür bır yolla ben aracımı trafıkten cekebılirim yardımcı olabılırsenız cok sevınırım ben bu soruma cevap verebılcek kımseyı bulamadım dılerım sız bır cozum yolu bulur mesajıma cevap verırsınız saygıılarımla
Cevap: kımse care bulamadı bırde sıze sormak ıstedım
Vergi dairesine ve Trafik Müdürlüğüne dilekçeyle başvurun.Aracın kesin olarak parçalandığı ,işlevsiz hale geldiği kesin mi, araç trafikte geziyor olmasın.
Şayet aracın trafikte olmadığından eminseniz ya da aracı tamamen gözden çıkartmış iseniz, aracın tescilli olduğu Trafik Tescil Büro Amirliği'ne olayı özetleyen bir dilekçe ile müracaat ederek, zayiinden yeni belge ve plaka çıkarttıktan sonra aracı hurdaya ayırabilirsiniz. Ancak, aracı hurdaya ayıracağınız güne kadar olan vergi ve cezalardan sorumlu olursunuz.
ılgınıze tsk edıyorum aracı trafık tescılden plaka ve belge almam ıcın aracın kendısını ıstıyorlar bunun dısında belge veremeyceklerını soyluyorlar
Sn. Üye,
Hem aracınızdan olmuşsunuz hemde parasını alamamışsınız. Aracı hurdaya çıkararak ancak bundan sonraki vergilerinden kurtulursunuz tabi hurdaya ayırtabilirseniz. En güzeli olanı biteni olduğu gibi anlatan bir dilekçe ile savcılığa şikayet etmek. Aracı sattığınıza ve parasını alamadığınıza dair tanıkları da bildirmeyi unutmayın. En azından aracınızı alıp parçalayan kişinin yanına kar kalmaz ve kovuşturma açılırsa aracın bedelini alabilme şansınız ortaya çıkar.
Kolay gelsin.
Öyle veya böyle çözülecek.
Ya idari yolla yada dava yoluyla