İşyeri arkadaşıma banka kredisi çektim karşılığında senet aldım
Kredi kartı kredi borçları yüzünden bunalıma girmiş ve intihar etme aşmasına gelmiş işyerinde devlet memuru arkadaşıma, 2009 yılında 23500.00 tl banka kredisi çektim, karşılığında çalışan kardeşive kendisinden her ayın kredi taksitleri kadar( 60 ay) imzalı senet aldım, bu paranın 15000.00 tl'sını bana kendi üstüne kredi çekerek geri ödedi senetleri kendilerine iade ettim.
Kalan 8500.00 tl için tekrar, her ayın taksit tutarı olan 300.00 tl'sı değerinde 36 adet senet yaptık, iki taksit ödediler şubat 2010 dahil son 4 taksitlerini ödeme zorluğuna düştükleri gerekçesi ile ödemediler, iyi niyet çerçevesinde bunca zaman bekledim fakat, bu taksitleri ödeyemeyeceklerini hem kardeşi hem kendi ayrı ayrı söylediler.
Bende maaşı ile geçinen biri olarak onların üzerime yüklemiş oldukları bu borçtan dolayı ödeme zorluğuna düştüm.
1- elimdeki senetleri icra yolu ile nasıl tahsil edebilirim
2- diğer bankalardan arkadaşımın maaşına icra konduğunu öğrendim, aile birliğimin bozulmaması adına icra yollu ödemede bana bir öncelik tanınırmı
Cevap: Işyeri arkadaşıma banka kredisi çektim karşılığında senet aldım
İcrada size öncelik tanınmaz. Ayrıca icra yoluyla alabileceğiniz ev veya araba gibi bir şeyleri var mı? Malı mülkü yoksa icra ile neyi almayı umuyorsunuz?
Cevap: Işyeri arkadaşıma banka kredisi çektim karşılığında senet aldım
kendisi hala çalışan bir devlet memuru maaşına bi kesinti yaptıramazmıyım
Cevap: İşyeri arkadaşıma banka kredisi çektim karşılığında senet aldım
Çok büyük bir yüreğiniz varmış.......
Senetleri tahsil edebilirsiniz.Senetlerin keşidecisi kimse kimler borçlu olarak imza attıysa onların malvarlığına veya mamaşının 1/4 üne yönelik işlme yapabilirsiniz.Bunun yanında evlerine haciz de götürmeniz söz konusu olur.Maaşında haciz varsa alacağınız sıraya girer.
Takdir sizindir...........