Cevap: Arızalı ürün değişimi
Kanunda "ürünün ayıpsız misli ile değişimi" denilmektedir. size başka bir ürün teklif edilmesi halinde bunu kabul etme mecburiyetiniz bulunmamaktadır. Ücret iadesi de talep edebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Ürünün aynısını temin etmeleri durumunda ürünü kabul etme mecburiyetim var mıdır yoksa yine ürünün iadesini ve fatura tutarımın tarafıma geri ödenmesini talep edebilir miyim ?
Ürünü onarım amacıyla verdiğinizde onarım yapılamaması halide hangi hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtmişmiydiniz? Yasaya göre ayıpsız misliyle değişimi veya ücret iadesi talep edebilirsiniz.
Onarım yapılmaması halinde herhangi bir seçenek sunmadım. Bana gelen telefonda ürünün onarımı yapılamadığı için yenisi ile değişeceği bildirildi. Sizin cevaplarınızdan yola çıkarak, dilersem bu yeni ürünü kabul etmeyip ücret iadesi seçeneğini kullanabilirim sanırım ?
Alıntı:
bahadir.b rumuzlu üyeden alıntı
Onarım yapılmaması halinde herhangi bir seçenek sunmadım. Bana gelen telefonda ürünün onarımı yapılamadığı için yenisi ile değişeceği bildirildi. Sizin cevaplarınızdan yola çıkarak, dilersem bu yeni ürünü kabul etmeyip ücret iadesi seçeneğini kullanabilirim sanırım ?
Ücret iadesi istediğin takdirde eğer misliyle değişimi yani üst model talep ediyorum diye bir kağıda imza attırdılarsa ücret iadesi isteyemezsiniz fakat böyle durum söz konusu değilse arayıp ücret iadesi istediğinizi beyan ederseniz herhangi bir sorun hukuken çıkmaz fatura üzerinde yazan meblağı tarafınıza iade edilir .