Polis Meslek Yüksek Okulu Güvenlik Soruşturmasından Elenme
Değerli forum üyeleri,ben 2004 yılında işlemiş olduğum kasten yaralama sucundan 6 ay hapis paraya cevrilince 500 TL adli para cezası aldım.2009 Kasım Ayında Polis Okuluna başlamışken 2010 Mart ayında okuldan ilişiğim kesildi.Başvuruda bulunurken sabıka kaydımda almış olduğum ceza mevcuttu.Bölge idare mahkemesine YD davası açtım red veriyorlar.Gerekçe olarak almış olduğum cezanın üst sınırının 5 yıl olduğu,1 yıldan fazla olduğu icinde pmyo öğrencisi olamayacağım şeklinde.Bana işlemiş olduğum suçtan dolayı 2004 yılında bu cezayı veren hakim nedendir bilinmez temyiz yolu kapalı olmak üzere demiş ve dosyayı 500 TL ceza ile kapatmış.Danıştayın Bölge idare mahkemesinin vermiş olduğu kararları bozma olasılığı var mıdır?
Cevap: Polis Meslek Yüksek Okulu Güvenlik Soruşturmasından Elenme
efendim böyle bir site için ne kadar teşekkür etsek azdır.ALLAH hepinizden razı olsun.benim derdim de şu:
efendim 2008 yılında stajyer uzman jandarma çavuş iken bana devriye yazılmış(tim komutanlarımın yanında işi öğrenmek maksadıyla) ancak bana tebliğ edilmemişti,yani haberim yoktu. 2 gün önleyici hizmet devriyesine gelmedim. bana tuanak tutmuşlar HİZMETE İLİŞKİN EMİRLERİ YERİNE GETİRMEMEK ten.askeri mahkemeye göndermişler .askeri mahkeme bu bir askeri suç değil deyip sivil mahkemeye göndermiş.dosyam sivil mahkemeye gelince benim suç oldu GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA.sivil mahkeme görevsizlik kararı verdi ve topu tekrar askeri mahkmeye gönderdi.en son bana 5 ay önce jandarma gnl. k lığı askeri mahkemesınden yazı geldi.yazıda dosyamın UYUŞMAZLIK MAHKEMESINE gideceği yazıyordu.
yıl 2010 ben 2009 yılında stajyerlik bitimi kendi isteğim ve kararım ile sınav kağıdını boş verdim ve başarısız ve yetersizlikten ilişiğimi kestirdim(askerliğimi yapmş sayılıyorum ve de önüm açık).
mahkemeden hala bi tıkırtı yok.
sicil belgem ve arşiv kaydım temiz çok şükür.
polislik sınavını kazandım ALLAH IM A şükürler olsun.
ama korkuyorum.beni okuldan bu mahkeme olayından ötürü çıkarırlar diye.
engin bilgilerinze daşmak istedim
saolun ALLAH RAZI OLSUN. saygılar
Alıntı:
Sozkan66 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli forum üyeleri,ben 2004 yılında işlemiş olduğum kasten yaralama sucundan 6 ay hapis paraya cevrilince 500 TL adli para cezası aldım.2009 Kasım Ayında Polis Okuluna başlamışken 2010 Mart ayında okuldan ilişiğim kesildi.Başvuruda bulunurken sabıka kaydımda almış olduğum ceza mevcuttu.Bölge idare mahkemesine YD davası açtım red veriyorlar.Gerekçe olarak almış olduğum cezanın üst sınırının 5 yıl olduğu,1 yıldan fazla olduğu icinde pmyo öğrencisi olamayacağım şeklinde.Bana işlemiş olduğum suçtan dolayı 2004 yılında bu cezayı veren hakim nedendir bilinmez temyiz yolu kapalı olmak üzere demiş ve dosyayı 500 TL ceza ile kapatmış.Danıştayın Bölge idare mahkemesinin vermiş olduğu kararları bozma olasılığı var mıdır?
BU yürütmeyi durdurma olamaz.dosyanızda esasa girilmiş ve esastan inceleme yapılmış gibi geldi bana.Ayrıca üst sınır diye bir şey yok hangi suçun cezasının üst sınırı 1 yılın altındaki? bunun cevabını versin idare mahkemesi hakimi bakalım.İdare mahkemesinin kararı alehine olursa mutlaka temyiz et.Çünkü işdare mahkemelerinde hukuk okumayan ÇOOOKKKK.
Ayrıca sen mutlaka bana ulaş
ALLAH rızası için bir cvp bir yardım
yardmcı olacak olan yok mu .....
ıyı geceler ,benımde kovusturmam var ve devam edıyor . Kovusturması devam edenlere nasıl bir şekil yapıyorlar mülakattan gecırıyorlarmı ?
Alıntı:
serbayreis rumuzlu üyeden alıntı
ıyı geceler ,benımde kovusturmam var ve devam edıyor . Kovusturması devam edenlere nasıl bir şekil yapıyorlar mülakattan gecırıyorlarmı ?
mrb usta.. birlikte olalım ve bunu öğrenelim
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Alıntı:
dumanahm rumuzlu üyeden alıntı
mrb usta.. birlikte olalım ve bunu öğrenelim
öğrenelımde kımse ilgilenmıyorki :( hayır duası almak ısteyen kımse kalmamıs :)
size yazdık kardeşim illa açık açık mı yazacak kelime kelime mi anlatacaz.Üst sınır değil alt sınır onemlidir.