-
Kiracı
Merhaba,
Mart ayında girdiğim evden haziran ayında okulumun bıtmesı nedenıyle çıktım.Ama ev sahıbım iki aylık mı ev tuttun yerine kiracı bulana kadar kirayı istiyorum dedi.Eve girerken kira sözleşmesi yapmamıştık faturalarda ev sahıbımın üzerineydi.Evden cıkarken faturalarımı kapatıp çıktım.yalnız anahtarları teslim etmeyi unuttum.Bugün kargoyla yolluycaktım ama ev sahibim avukat,mahkeme gibi laflar edince çekindim ve anahtarları yollamaktan vazgeçtim.Yasal olarak ev sahibim bir hak iddaa edebilir mi acaba???
-
Cevap: Kiracı
yardımcı olabılcek kimse yok mu??????
-
Kira sözleşmesi yoksa kira süresini nasıl ispat edecek.Sözlü olarak 3 ay için anlaştık derse kiracı karşı taraf ne diyecek.
Bu nedenle kiraya verenlerin dikkatli olması yazılı olarak kiraya vermesi önemlidir.
-
hiç bir şey olmaz. evin anahtarınıda göndermene gerek yok. kırsın kapıyı girsin evine
-
Bu soruyu ev sahibi sorsaydı cevap ne olurdu.Sözleşmenin yazılı olma şartı yok.Sayın üye siz ev sahibi olsanız kiracı aynısını yapsa ne düşünürdünüz.Kaldığınız yer pansiyon yada otel değil.Sayın Sonuncukaya siz yazdığınıza kendiniz inanıyormusunuz.Ev sahibinin işi yokta 2 aylık kiraya verecek,varsada ben görmedim,duymadım.Sayın Young yorumun ile imzan MÜKEMMEL uyum sağlamış,artık kol kola gezerler.Sayın Öslm siz kiraya girerken ev sahibine ben şu zaman çıkarım diye belirttinizmi.?Ev sahibinin kanuni hakkı var tabi oturduğunuzu ispatlayıp sizi bulabilirse.
-
Eve girerken süreç hakkında konuşmadık.Tek konuştuğumuz sey onun benım pet hayvanımı kabul etmesı ve benım kirayı oturmadan once vermem idi.Yanı mesela nısan ayının kırasını nısanın 1.inde verıcektim.Konuştugumuz tek konu bunlardı.bende ayın 1inde girdiğim evden başka bi ayın 1 inde çıktım.telefon ve ınternet faturam benım ustume ve o adrese gıdıyor faturalarım.Evde kaldıgımı bu sekılde ıspat edebılır zaten bende evde kaldıgımı ınkar edıcek bır ınsan degılım.Kimseyi madur durumda bırakmak ıstemem ama kendımde madur olup o yenı bır kıracı bulana kadar 4-5 ay kıra vermek istemiyorum.Ne yapıcam bilmiyorum:S
-
Durumunuzu anladım.İlk önce anahtarı gönderin bence.Arkadaşın dediği gibi ev sahibi kapıyı kırmasın.Ev sahibi ile siz yada tanıdığınız biri görüşsün.Zaten öğrenciymişsiniz.Ev sahibinin 4-5 aylık kira istiyeceğini sanmam.Zaten yaz mevsimindeyiz.En sahibi evi 1 ay içinde kiraya verir düşüncesindeyim.Kiracının erken tahliye edipte yerine kiracı bulupta ev sahibinin bilinçli kiracıyı kabul etmeyip evden çıkan kiracıdan para talep ettiğini bu sitede okudum.Böyleleride var.Siz anahtarı gönderin.Bizim 5 tane kiracımız var.Sizin yaptığınızın aynısını bana yapsalar kira parası istemeye utanırım ama kızarım.