Cevap: A.Ş. devri hes lisansı
EPDK’dan alınan hidroelektrik lisanslarının çoğu gerçek hayatta yatırıma dönüşmüyor.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan 216 hidro elektrik santrali lisansı alındı, ancak sadece 17 santral işletiliyor. Lisans sahipleri ise santral yapmak yerine lisanslarını devrederek para kazanma peşinde. Sıfırdan kurulu bir firmaya devredemezsiniz. Bu lisanslar belli bir firma adına veriliyor ve devri kabul edilmiyor. Şirketin senet vb tahhütleri olup olmadığı artık sizin eski sahiplerine güveninize kalmış durumda.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
EPDK’dan alınan hidroelektrik lisanslarının çoğu gerçek hayatta yatırıma dönüşmüyor.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan 216 hidro elektrik santrali lisansı alındı, ancak sadece 17 santral işletiliyor. Lisans sahipleri ise santral yapmak yerine lisanslarını devrederek para kazanma peşinde. Sıfırdan kurulu bir firmaya devredemezsiniz. Bu lisanslar belli bir firma adına veriliyor ve devri kabul edilmiyor. Şirketin senet vb tahhütleri olup olmadığı artık sizin eski sahiplerine güveninize kalmış durumda.
tamam selcuk bey yukardaki konulari biliyorum yanlız şunu merak ediyorum biz a.ş hisse devirlerini gercekleşdirdiğimiz tarihde bir noter mutabakatı yapamazmıyız yani şirketin bu tarihden onceki borcları ve alacakları eski sahibleri olan x-y-z isimli şahıslara aitdir diye yanı bu tur bir protokol kamu borcları dışındaki onlar zaten borcu yoktur kağıtı getirmek zorundalar vergi filan bunun dışındaki borclar için eğer varsa bir secenek olurmu onu merak ediyorum.
Maalesef olmaz. O protokole sadece sizi ve eski şirket sahiplerini bağlar. Hukuk terminolojisi ile üçüncü kişileri bağlamaz. Yinede protokol yapmanızda faya var. Böyle borçlar çıkarsa siz öder şirketin eski sahiplerinden alırsınız.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Maalesef olmaz. O protokole sadece sizi ve eski şirket sahiplerini bağlar. Hukuk terminolojisi ile üçüncü kişileri bağlamaz. Yinede protokol yapmanızda faya var. Böyle borçlar çıkarsa siz öder şirketin eski sahiplerinden alırsınız.
yani tamam ama şu tür bir ibare x şirketinin bu tarihden önce doğan veya doğacak olan borclarının muhatabı yeni sahibleri değilde eski sahibleridir gibi bir ibare nin faydasiş olmazmi bence olur diye düşünüyorum gerci bu enerji şirketlerinin enerji işinden başka bir işle iştikal etmeleri zaten yasak yani enerji şirketi sadece enerji üretebilir.başka bir ticaret yapamaz.
Ne yazık ki böyle bir ifade üçüncü kişileri bağlamaz. Çünkü kanun hileli işlere karşı üçüncü kişileri korur. Diyelim ki gerçekten alacakları var ve şirketin eski ortaklarını bulamıyorlar.. Kanun bu durumda şirket el değiştirdi sen alacağına su iç diyemez. Sonuçta sizde güvenmeseniz o şirketi almazsınız.