Yurtdışıdayken hüküm giymek
Degerli hukukcular, hepinizi selamliyorum.
Hakkimda devam eden yargilamalar sonuclanmak uzereyken, bazilarindan hukum giyecegim kesinlesince yurtdisina (Italya'ya) yasal olarak geldim ve kisa bir sure sonra da tahmin ettigim gibi ceza davalarindan hukum giydim. (Aldigim cezalar disaridan ve avukatim derhal temyiz etti, dosyalar yargitayda)
Ekonomik ve sosyal yonden sahip oldugum avantajlarla bulundugum ulkeden oturum almak uzereyim. Ilerleyen safhada da vatandaslik alabilecegim. Ceza davalarinda isledigim suclarin bir cogu resmi evrakta sahtecilik ve suc orgutune uye olmak. Mevcut durumumu kisaca ozetledikten sonra bazi sorularim olacak:
1- Bulundugum ulkede ismimi yasal olarak degistirerek Italyan pasaportu ile Turkiye'ye geldigimde hakkimda olan yakalama kararlari uzerinden akibetim ne olur?
2- Bir dosyadan 5 yil 6 ay ceza aldim. Bu cezanin zaman asim suresi ne kadardir?
3- Turkiye'de yakalama karari olan biri K.K.T.C'ye sorunsuz giris cikis yapabilir mi?
4- Avrupada mahkeme karari ile ismimi degistirdigim takdirde, yenilenmis kayitlar Turkiye'ye ulasiyor mu?
Tesekkurlerimle hepinizi selamliyorum.
Cevap: Yurtdışıdayken hüküm giymek
Aynı sorular benim içinde geçerli. Umarım avukat arkadaşlarımız cevaplandıracaktır sorularımızı.
Tekrar Merhaba, sizinde mi durumunuz ayni?
Gorusmek uzere.
Merhaba, malesef benimde aynı. Nitelikli dolandırıcılıktan ve Bilişim suçlarından çarşamba günü karar mahkemem var. Lakin Rusya vatandaşı olma durumum sözkonusu an itibari ile. Vatandaşlıktan çıkmayı bile düşünür oldum. :)
Bir ek soru daha ekleyim, kesin hüküm yedikten sonra vatandaşlıktan çıkma hakkım varmı? Ceza almış olmam bunu engeller mi, vatandaşlıktan çıktıktan sonra ceza sorumluluğum ortadan kalkar mı? ( başka ülkenin vatandaşı olup orada yaşayacağım. )
Tekrar selam, bir ulkenin vatandasliginiz aldigin anda otomatik olarak T.C vatandasligin dusuyor seklinde bir bilgiye sahibim. Mahkeme konusunda umutsuzluga kapilma, sabikan yoksa ve iyi savunman var ise hukmun geriye birakilmasi karari verebilirler. Hukum yemek ile vatandasliktan cikmak ayri ayri kavramlar. Ceza almis olman, baska bir ulkenin vatandasi olmana yani dolayli olarak T.C vatandasligindan cikmana asla engel degil.
Dostluk ile.
Tekrardan merhaba.
Sabıka kaydım yoktu. İlk şuçumdu. Ailemin yaşam standartları kültürel ve ekonomik açıdan oldukça üst seviyede. 5 ay tutuklu kalıp 3. mahkememde tahliye edildim. Az önce yazdığım nedenlerden dolayı. Şikayetçi geri aldı ifadesini, kamu davası olarak devam ediyor şu anda. Bakalım sonuç ne olacak. Kamu davasıda olsa, dışarıdan ceza vermesi beni korkutuyor. :) Hayırlısı olsun hepimiz için.
İyi günler.
Selam,
Bir avukata danismanizda fayda var. Fakat, tecrubemden yola cikarak fikrimi soracak olursaniz, alacak oldugunuz cezanin ertelenmesi yada para cezasina cevrilmesi kuvvetle muhtemel. O vakte kadar Rusya'nin tadini cikarin ;)
Iyi gunler.