Babamın borcu yüzünden eşyalarım haciz edilir mi?
Merhaba Sayın Forum Üyeleri,
Babam ve annemle beraber yaşıyorum. Fakat gelecek ay kıbrısa çalışmaya gideceğim. Babam bir arkadaşına kefil olması nedeni ile icralık durumda. Evdeki birçok eşyayı ben kendim aldım. Hem kredi karı ekstremde görünüyor hemde faturaları kendi adıma. Ben kıbrısa gittikten sonra babamın kefil olduğu alacaklı eve icra getirse benim üzerime faturalı ürünleri götürebilir mi?
Babam emekli öğretmen, annemde emekli memur. Bu eşyaları ev için aldım. Babamın hiç hakkı yok.
Bilgi verirseniz memnun olurum.
Cevap: Babamın borcu yüzünden eşyalarım haciz edilir mi?
Alıntı:
tercuman2010 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sayın Forum Üyeleri,
Babam ve annemle beraber yaşıyorum. Fakat gelecek ay kıbrısa çalışmaya gideceğim. Babam bir arkadaşına kefil olması nedeni ile icralık durumda. Evdeki birçok eşyayı ben kendim aldım. Hem kredi karı ekstremde görünüyor hemde faturaları kendi adıma. Ben kıbrısa gittikten sonra babamın kefil olduğu alacaklı eve icra getirse benim üzerime faturalı ürünleri götürebilir mi?
Babam emekli öğretmen, annemde emekli memur. Bu eşyaları ev için aldım. Babamın hiç hakkı yok.
Bilgi verirseniz memnun olurum.
Eşyalar sizin adınıza faturalı ise avukatlar eve geldiklerinde eşyaları yazabilirler, anneniz ya da babanız sizin evde olmadığınız durumda faturaları gösterebilirler. Yine de eşyalar yazılıp sonradan götürülse bile istikak davası açıp eşyalarınızı geri alabilirsiniz.
Cevap: Babamın borcu yüzünden eşyalarım haciz edilir mi?
Peki muzo240 bey,
Benim evde oturmamam sorun yaratmaz mı? Yani KKTC de yaşamam?