merhaba benim sorunum babam 1979-1986 yılları arasında 657 devlet memurluğu yaptı sonradan Ssk'dan emekli oldu.7 yıl 4 aylık emekli sandığından kıdem tazminatını alabilirmi? ne yapmamız lazım? teşekkürler.
Printable View
merhaba benim sorunum babam 1979-1986 yılları arasında 657 devlet memurluğu yaptı sonradan Ssk'dan emekli oldu.7 yıl 4 aylık emekli sandığından kıdem tazminatını alabilirmi? ne yapmamız lazım? teşekkürler.
cevab gelmedi lütfen :(
Anayasa Mahkemesi geçen yıl 2928 S.Y.'nın 12. m.'nin ilk cümlesini kısmen iptal etti.
Yürürlük tarihi yanlış hatırlamıyorsam 08.06.2010 olacakken doğan boşluğu dolduran kanunun yürürlük tarihi 01.06.2010 olarak değiştirildi.
Ben bu iptal kararıyla birlikte getirilen değişiklikten faydalanabileceğinizi düşünüyorum.
Ancak SGK'na bu konuda yapılan başvurular standart bir dilekçe ile reddediliyor. Bize de dava açmaktan başka çare kalmıyor.
merhabalar babam G.Antep 1.Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.G.Antep davayı Ankara İdare Mahkemesi'ne dosyayı gönderdi.Fakat Ulusal Yargı Ağı'dan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ni Sorgulumada çıkmıyor.Dosya 2010/912 fakat hala Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava gözükmüyor sizlerden ricam Ankara İdare Mahkemesi'ndeki bu davayı sorgulayabilirmisiniz lütfen.