Cevap: Toplu Vekalet hk...
O vekaletle vekil edenlerden sadece biri için işlem yapmanızda sakınca yok.
Genel vekaletname vermişse diğer şahıslarla mümkündür.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Genel vekaletname vermişse diğer şahıslarla mümkündür.
Biraz daha açarsanız sevinirim.Yani bu verilen toplu vekaletname ancak diğer şahıslarla birlikte mi kullanılmak zorunda.Ayrıca vekaletnamede birlikte veya ayrı ayrı ifayı vekalete yazmakta, Av ilknur hanım da galiba benle aynı görüşte ama emin değilim açıkçası
Evet, ben de sizinle aynı görüşteyim. Vekalette adı geçen her kişiyi ayrı ayrı temsile yetkilisiniz.
Maddi durumu kötü olan müvekkillerim için ben bunu öneriyorum mesela, ayrı ayrı davalar için bana tek bir vekalet çıkarıyorlar. Şimdiye kadar hiç bir sıkıntı da yaşamadım.
Müvekkile ait iş ve işlemlerin yapılması için birden fazla kişiye temsil yetkisi verilmiş olabilir. Bu durumda vekillerin her birinin ayrı ayrı veya birlikte işlem yapmaya yetkili oldukları hususu açıkça anlaşılması gereklidir. Aynı zamanda bir vekile birden fazla kişi aynı vekaletname üzerinde temsil yetkisi vermiş olabilir. Somut olayda bir vekile birden fazla kişi vekaletname düzenlemiştir, her biri için ayrı ayrı kullanabilirsiniz. İçlerinden yalnızca birisine ait bir işlemi iş bu vekaletnamenin usulüne uygun suretini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Avukatlık mesleğine yeni başladıysanız sitemizin hukukçulara özel, kamuya kapalı bölümüne üye olmanızın yararınıza olacağını hatırlatırım.