Evi ve arabası eşinin üzerine olan borçludan senedimi nasıl tahsil edebilirim?
Merhabalar;
Elimde bir senet var ve günü geçeli 10 gün oldu. Ancak ben hala ne yapacağım hakkında bir fikir sahibi değilim. Kısaca şöyle izah etmek istiyorum. Borçlunun Evi ve arabası eşinin üzerine kayıtlı. Ama sorun olan durum borçlunun eşi ile yasal olarak boşanmış olması çünkü eşi babasının maaşını almak için formaliteden boşandılar, Ama tabiki aynı evde yaşıyorlar. İşte bende bu senedimi nasıl tahsil edebilirim? Lütfen yardım edin. Herkese teşekkür ederim.
Saygılar.
Cevap: Evi ve arabası eşinin üzerine olan borçludan senedimi nasıl tahsil edebilirim?
Sayın bilgili arkadaşlar, neden bu sorumu yanıtlamaktan kaçınıyorsunuz.. Emin olun ki sizin umursayabileceğiniz kadar ciddi bir mesele benim için. Yine de teşekkür ederim en azından okuyorsunuz sorunlarımızı.. İyi çalışmalar.
Cevap: Evi ve arabası eşinin üzerine olan borçludan senedimi nasıl tahsil edebilirim?
Senedinizi icraya verebilirsiniz, ancak başkası adına ev ve araba üzerine haciz koymak mümkün değildir. Eşi borca kefil olur da ödemezse o zaman mümkündür. Diğer hususu SGK ya ihbar edebilirsiniz.
Sayın Engin Bey,
Cevabınız için minnettârım.. Hayırlı görevler efendim.
Senedin icraya konulması ve devamı hususunda avukatınıza başvurunuz.