Alman vatandaşlığından çıkarılma ve aile birleşimi
merhaba arkadaşlar bizim 4 aydır süren bir aile birleşimi sorunu ve şimdide vatandaşlık sorunumuz çıktı
benim eşim almaçnyada dogdu büyüdü 1998 yılında alman vatandaşlıgını aldı ve 2000 senesinde türk vatandaşlıgını aldı. yanlız almanyanın çıkardı tek vatandaşlık yasası ile habersiz şekilde alman vatandaşlıgından çıkarılmış bunu yaptıgımız evlilik sonucunda ögrendik ve benim vize başvurum sonunda ögrendik aile birleşimi yapmak için başvuru yaptıgımızda eşimin alman vatandaşlıgından çıkarıldıgını bildirdiler bize şuanda eşim almanyada ve bebegimiz dogmak üzere eşimin 7. ayda yabancilar şubesinde görüşmesi var oturum için benim ögrenmek istedigim eşim tekrar alman vatandaşlıgını almak istiyor bunun için türk vatandaşlıgından çıkması gerekmiş türk vatandaşlıgından çıkması ne kadar süreç alıyor ve bebegimiz dogdu zaman nerenin vatandaşı olur alman mı türk mü yoksa çifte vatandaşmı
orda ev tutuldu eşim hamile oldugu için çalışamiyor ve önce sadece almanyada tahsilini tamamladı orda çalışmadı türkiyede çalıştı bunun benim vizeme sorunu olur mu çünkü biz aile birleşimi için başvuru yaptıgımızda eşimin alman kimligiyle yaptık ve istenen tüm belgeleri verdik şimdi o vize red olur mu çünkü almanyada hiçbir yerden vize için bilgi alamiyoruz ne olumlu ne olumsuz kimse bilgi vermiyor sadece bekleyin diyor yabancilar şubesi teşekkür ederim umarım konuyu dogru yere açmışımdır yanlış olmuşsa adminimden dogru yere taşınmasını rica edicem iyi günler dilerim
Cevap: Alman vatandaşlıgın çıkarılma ve aile birleşimi
Merhaba,
Esinizin aslinda 2000 yilinda cikarilan ve 2000 yilindan itibaren alinan Almanya disi vatandasliklar nedeniyle vatandasliktan cikarilacagini bilmesi gerekirdi. Herneyse, cocugunuz eger esiniz 5 seneden fazla süredir gecerli bir oturuma sahipse, ki görülene göre sahip, Alman vatandasligi alacaktir ve siz de aile birlesiminizi cocugunuz üzerinden yapabilirsiniz. Basvurunuz esiniz üzerinden oldugu icin reddedilebilir, ancak bir soraki basvurunuzu cocuk üzerinden yaparsaniz kabul edilme ihtimali daha yüksektir. Zira es üzerinden yapilan aile birlesimlerinde is ve gelir beyani yanisira dil sertifikasi istenmektedir.