Borçlunun ödeme şartını ihlali
2007 de bir firmaya 34.000 tl borcum vardı bu borca karşılık 8.000 tl 20.000 tl ödedim alacaklı beni toplam borç üzerinden icraya verdi hem şirketi hemde şahsımı avkatla görüştük taahüdname imzaladım 3.000 tl lik taksit toplamda 13.000 tl işlerim bozuk gitti bu taksitlerden sadece bir tanesini ödeye bildim.başkada ödeyemedim.dükkanı bile hiç bir resmi işlem yapamadan kapısını kapattım.başka bir şirkette işçi olarak işe başladım.20.01.2009 da şirketten ssk girişim yapıldı.2009 haziran ayında başka bir alacaklı maaşıma icra koydu şu anda maaşımdan 4/1 oranında kesinti uygulanıyor.daha önce bahsettiğim şirketin avkatı borçlunun ödeme şartını ihlali davası açmış. Bunuda adalet bakanlığının sitesinden baktım.açlış tarihi :27/06/2008 dosya türü ceza davası dosyanın durumu : Erekçeli karar yazıldı şeklinde.bu arada polisler eşimin telefonuna ulaşmış ve benim asayiş şubesine gitmemi söylemişler.tutuklama kararı çıkmış ise itiraz etme durumum varmı.eğer tutuklanırsam işten çıkarılır ailemede bakmam onarı bu durumlara sürüklediğim için zaten kendime kızıyorum ama bana bir çıkar yol söylerseniz duadan başka yapacağım hiç bir şey yok. şimdiden allah razı olsun.
Cevap: Borçlunun ödeme şartını ihlali
Kesinleşmiş karara itiraz etme şansınız olmadığını düşünüyorum. Alacaklı vekili ile görüşüp bir hal çaresi bulabilirsiniz. Bu arada infaz zaman aşımı dolmak üzere...