Karım beni aldatıyormuş ve boşanma
Merhabalar
1 yıllık evliyim. Ben devlet memuruyum eşim ev hanımı. Eşimle çok severek evlendim. 2 yıldır Almanya da yurtdışı geçici bir görevde çalışıyorum.Eşimin babası hayatta değil ve geleneksel doğu anadolulu bir ailesi var. Evliliğimizin 4 üncü ayında, eşimin bana "aile dostumuz" diye tanıttığı biriyle ilişkisi olduğunu yazışmalarını tesadüfen görerek öğrendim. Ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için bilgisayarımıza ebeveynler için hazırlanan çocuk takip programlarından birini kurarak takip etmeğe başladım. Bizim flörtümüz nişan dahil 2 yıl sürmüştü. Yazışmalarından anladım ki bu evli adamla 5 yıldır birliktelermiş. (adam da 3 -4 yıllık evli) Arabada ormanda, adamın odasında, tam cinsel ilişki hariç yapmadıkları şey kalmamış. Eşim adama benimle olan aşk ve cinsel hayatınıda rahatlıkla paylaşabiliyor. 3 ay önce sanki konuşmalarına şahit olan bir hacker gibi onları "kendime" haber vermekle korkuttum. O günden beri yazışmıyorlar ama eşim hergün o adamın sayfasına girip bakıyor ve ara sıra telefonla görüşüyorlar. 8 aydır yaşıyorum bunu, farklı ülkedeyiz unutur diye bekliyorum ama olmuyor. Bana çok iyi ve yakın davranıyor ama bu gerçekleri silemiyorum.
Malesef artık sabrım kalmadı, Türkiye'ye gidip boşanmak istiyorum..
Sorum şu olacak:
Eğer eşim nafaka talep ederse bu yazışmaların ekran kayıtları hakimin bu talebi reddetmesine yeter mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap: Karım beni aldatıyormuş..ve Boşanma..
arkadasim artik o bayandan sana hayir yok biran önce bosanmaya bak..
ekran kayitlari senin icin önemli bir ispat ama galiba senin konun sadakatsizlige giriyor yani zina olsaydi nafakadan kurtulurdun diye tahmin ediyorum tam olarak bilemiyecegim ama burada sana yardimci olacak kanunlari bilen arkadaslar var onlar yarin buraya yazarlar..
senin durumun benimki kadar kötü degilmis istersen benimki burada okuyabilirsin...
https://www.hukuki.net/showthread.php...rim-yeterli-mi
Cevap: Karım beni aldatıyormuş ve boşanma
Alıntı:
goyathlay rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
1 yıllık evliyim. Ben devlet memuruyum eşim ev hanımı. Eşimle çok severek evlendim. 2 yıldır Almanya da yurtdışı geçici bir görevde çalışıyorum.Eşimin babası hayatta değil ve geleneksel doğu anadolulu bir ailesi var. Evliliğimizin 4 üncü ayında, eşimin bana "aile dostumuz" diye tanıttığı biriyle ilişkisi olduğunu yazışmalarını tesadüfen görerek öğrendim. Ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için bilgisayarımıza ebeveynler için hazırlanan çocuk takip programlarından birini kurarak takip etmeğe başladım. Bizim flörtümüz nişan dahil 2 yıl sürmüştü. Yazışmalarından anladım ki bu evli adamla 5 yıldır birliktelermiş. (adam da 3 -4 yıllık evli) Arabada ormanda, adamın odasında, tam cinsel ilişki hariç yapmadıkları şey kalmamış. Eşim adama benimle olan aşk ve cinsel hayatınıda rahatlıkla paylaşabiliyor. 3 ay önce sanki konuşmalarına şahit olan bir hacker gibi onları "kendime" haber vermekle korkuttum. O günden beri yazışmıyorlar ama eşim hergün o adamın sayfasına girip bakıyor ve ara sıra telefonla görüşüyorlar. 8 aydır yaşıyorum bunu, farklı ülkedeyiz unutur diye bekliyorum ama olmuyor. Bana çok iyi ve yakın davranıyor ama bu gerçekleri silemiyorum.
Malesef artık sabrım kalmadı, Türkiye'ye gidip boşanmak istiyorum..
Sorum şu olacak:
Eğer eşim nafaka talep ederse bu yazışmaların ekran kayıtları hakimin bu talebi reddetmesine yeter mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Kullandığınız ebeveyn takip programlarının rapor bölümünden yazışmaların ekran görüntülerinin çıktılarını alın. Ayrıca bu raporları cd ortamına dijital olarak kaydedin. O bilgisayarı da kullanmayın kullandırtmayın saklayın gerekirse bilirkişi incelemesi için dursun.
Eşinizin ve şahsın telefon numaralarını tespit edin. Karşı tarafı öğrenemeseniz bile eşinizin telefon trafiği bilgilerini getirtebilirsiniz. Eşinizi bu bilgi ve belgeler ile boşanma davası açacağınız ve kendisinden tazminat varsa çocuğun velayetini alacağınız konusunda korkutun ve anlaşmalı boşanmaya ikna edin. Nafaka ve velayet konusunda anlaşın. Aksi halde uzun bir hukuki sürece gireceksiniz. Boşanma davası açılmasını müteakip eşinizin avukatı tedbir nafakası talep edecektir. mahkeme bitene kadar tedbir anfakasını ödemekle mükellefsiniz.
Eğer anlaşmalı boşanamazsanız, çekişmeli boşanma davası olacaktır. Bu durumda bilgisayarınız, raporların çıktıları ile cd ortamındaki veriler, telefon trafiği bilgileri en büyük deliliniz olacaktır. Acizane önerim tanık olarak karşı taraf daki adamı da yazdırın. Hatta karşı taraf evli ise eşini de. Bunun ne faydası olacak demeyin. Yaratacağınız kaos ortamı size fayda sağlayacaktır. Açık verecekler ve buda sizin elinizi kuvvetlendirecektir. Eğer eşinizin o şahısla bir beraberliğini ispat edecek ve karar geçirtecek olursanız, boşanma davanızı müteakip 3 ncü kişiye de Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği haksız fiil nedeni ile tazminat davası açabilirsiniz.
Bu dosyalar kesinlikle emniyetim altındadır. Çocuğumuz yok, hamile değil. Benim öğrenmek istediğim , eğer anlaşma yolllu boşanamazsam ve eşimde "seni rezil ederim" tehdidimi önemsemezse, bu ekran görüntüleri delil teşkil eder mi? Çünkü kesinlikle nafaka ödemek istemiyorum..
(Daha bildiğimi bilmiyor zaten, ona göre herşey yolunda şu an için)
Alıntı:
goyathlay rumuzlu üyeden alıntı
Bu dosyalar kesinlikle emniyetim altındadır. Çocuğumuz yok, hamile değil. Benim öğrenmek istediğim , eğer anlaşma yolllu boşanamazsam ve eşimde "seni rezil ederim" tehdidimi önemsemezse, bu ekran görüntüleri delil teşkil eder mi? Çünkü kesinlikle nafaka ödemek istemiyorum..
(Daha bildiğimi bilmiyor zaten, ona göre herşey yolunda şu an için)
Kesin sonuca varmak istiyorsanız daha fazla bilgi ve belgeye ihtiyacınız olacak. Daha fazla ve farklı deliller elde edin. Fotograf, ses kaydı video kaydı gibi. İddialarınızı ispatlayamazsanız hem tazminat hemde nafaka ödemek zorunda kalırsınız.
Peki bu video veya ses kaydı özel hayatın gizliliğini ihlal etmiyor mu? Sonuçta kişi mağdur olsada karşı taraf hakkında yasa dışı bilgi ediniyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Alıntı:
Alper Kulcu rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu video veya ses kaydı özel hayatın gizliliğini ihlal etmiyor mu? Sonuçta kişi mağdur olsada karşı taraf hakkında yasa dışı bilgi ediniyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Evlilik birliğinin özeli, kişilerin özelinden daha çok korunmaya muhtaçtır. Eşler arasında özel hayatın gizliliği diye birşey sözkonusu olamaz. Yargıtay bu konuda, evde bulunan günlük ve yasal eş tarafından ev içerisinde hazırlanmış ses kayıt sisteminin delillerinin kullanılabileceğini belirtmiştir.
Forumda araştırma yapacak olursanız bu konuda çok sayıda ileti ve buna dair Yargıtay kararları göreceksiniz.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik birliğinin özeli, kişilerin özelinden daha çok korunmaya muhtaçtır. Eşler arasında özel hayatın gizliliği diye birşey sözkonusu olamaz. Yargıtay bu konuda, evde bulunan günlük ve yasal eş tarafından ev içerisinde hazırlanmış ses kayıt sisteminin delillerinin kullanılabileceğini belirtmiştir.
Forumda araştırma yapacak olursanız bu konuda çok sayıda ileti ve buna dair Yargıtay kararları göreceksiniz.
Abdullah Bey
Daha önce de yazdım; eşimin beni ve annemi tehdit ettiği telefon konuşmasını kaydettik ve mahkemeye sunduk; hakim red etti özel hayatın gizliliğini göstererek; üzerine karşı tarafın avukatı da Yargıtay kararı çıkardı buna uygun.
Her zaman bu şekilde gitmiyor garip bir şekilde.
sayın goyathlay eşinizin bildiğinizden haberi olmadığını söylüyorsunuz.Bir bayan olarak size önerim eşinizi karşınıza alıp konuşmanız ve onu anlaşmalı boşanma için ikna etmeniz.Herhalde eşinizde bildiğinizi öğrenince sizinle evli kalmak istemeyecektir.Hoş hem başkasını sevip sizinle niçin evli kaldığınıda anlamış değilim.Sırf nafaka vermemek içinde böyle uygunsuz bir duruma da 8 ay seyirci kalmanızıda anlamış değilim.
Alıntı:
gargi rumuzlu üyeden alıntı
sayın goyathlay eşinizin bildiğinizden haberi olmadığını söylüyorsunuz.Bir bayan olarak size önerim eşinizi karşınıza alıp konuşmanız ve onu anlaşmalı boşanma için ikna etmeniz.Herhalde eşinizde bildiğinizi öğrenince sizinle evli kalmak istemeyecektir.Hoş hem başkasını sevip sizinle niçin evli kaldığınıda anlamış değilim.Sırf nafaka vermemek içinde böyle uygunsuz bir duruma da 8 ay seyirci kalmanızıda anlamış değilim.
Davalar açılıp kılıçlar çekilince;hoşsohbet ev ortamları ve nezaket mantığı kalmıyor...boşanamam korkusu ve mahalle baskısı yoksa işin içinde;geriye piskolojik travma kalıyor...toplum olarak , aldatma kültürümüze de diyecek yoktur zaten...bir anlık sevgi boşluğu da bunları yaptırabiliyor....ar namus kavramı da rafa kaldırılmışsa kafada;durmak yok yola devam...