Bir personel diğer bir personele hakaret etmesi
merhaba...
Özel bir şirkette çalışmaktayım.benden daha uzun zamadır işyerinde çalışmakta olan bir personelle şirket kapısında bekleyenler varken açmadan gidip önce kendi şahsi işlerini halletmesi üzerine bir kaç defa sözle uyardım bir kaç defada işveren söyledim. Buna rağmen işveren herhangi bir engelleme yada yaptırımda bulunmadı. olayın tekrar ettiği bir gün sadece söylediğim "biz sizi burda beklemek zorunda değiliz kapıyı açın ondan sonra özel işlerinize bakın" oldu. Bu cümlemden sonra duymadığım küfür kalmadı ve konuyu işverene iletmem rağmen işveren herhangibir ikaz/uyarı vs. de bulunmadı. Yanımızda şahit vardı işyeri çalışanı ancak bölge çalışmaya gittiğimde bana şahitlik yapacağını sanmıyorum işten çıkartılma korkusu yüzünden.
sormak istediklerim:
1) ahlak ve iyi niyetten tek taraflı iş sözleşmesini fesh edebilirmiyim? (işverenin; bir personelin diğer bir personele hakaret etmesi sonucunda hiçbir yaptırım yada ikazda bulunmaması ,engelleyici bir durum geliştirmemesine istinaden)
2)tazminat hakkım saklımıdır?
3) Eğer tazminat hakkım saklı ise noter kanlıyla iş sözleşmemi feshetmemde noterden ihtarı çektiğim zamanmı yoksa işyerinin eline geçtiği zaman mı sayılır?
4)ne yapabilirim ?
Cevap: Bir personel diğer bir personele hakaret etmesi
Diğer işçinin size bulunduğu şeref ve namusunuza dokunacak şekilde sözler söylemesi, davranışlarda bulunması gibi bir tutum içindeyseve işvereniniz bütün uyarılarınıza rağmen bunlara cevapsız kalmışsa bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edin ve iş sözleşmenizi bu nedenlere dayandırarak haklı olarak feshedin ve bu ihbarname de İhbar tazminatı dışındaki tazminat hak ve alacaklarınızı da isteyin. İşvereniniz eğer hak ve alacaklarınızı ödemezse alacak davası yada icra takibinde bululnun.