Aynı davaların farklı sonuçlanması normal mi?
kamu kurumunda memur olarak çalışırken hatalı atama sebebiyle atamam iptal edilerek işten çıkarıldım. türkiye çapında benimle birebir aynı sorunlara sahip kişilere ulaştım ancak onlara herhangi yaptırım yapılmamıs. bir kaç kişi değil yüzlerce insan var. kurumlar sümen altı etmişler. ben şu an işsizizm. diğer insanlara herhangi yaptırım uygulanmaması hakkında ne yapabilirim. bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlemeiyim.
davam danıstay 12. daire de sürüyor. ayrıca farklı kurumlarda yine birebir aynı sorunlu insanlara idare mahkemeleri bazıları olumlu bazıları olumsuz kararlar verdiler. bu olay şu an danıstayda da oluyor. aynı konudaki davalar hakkında danıstay nasıl oluyorda farklı kararlar veriyor. hukukçu arkadaşlar değerlendirebilir mi? çok teşekkürler.
Cevap: aynı davaların farklı sonuçlanması normal mi?
Alıntı:
hatalı atama sebebiyle atamam iptal edilerek işten çıkarıldım.
Hatalı atama durumunu açın.
Sizinle birebir örtüşen aynı durumlar da danıştay iptal etmişse ,sizin durumunuzda aynı sonuçlanır büyük ihtimal.
benim demek istedigim su danıstay birine olumlu birine olumsuz veriyor bu nasıl oluyor.
olur olur . burası TÜRKİYE. Hukuk , yazılı olanlara göre değil herkezin kafasına göre hukuk bu ülkede. Anayasadaki EŞİTLİK ilkeside sadece formalite olarak koyulmuş zaten.
Adalete güven duygusunun zayıflatılmasının hiç kimseye yararı yoktur... Danıştay'da bir çok daire var... Görüşleri farklı olabilir... Hatta aynı daire hakimleri bile zaman zaman farklı düşünmekte, kararlara muhalefet şerhi yazmaktadır... Beğenilmeyen kararlara karşı itiraz merciileri vardır... İç hukuku tüketirseniz AİHM'e gidersiniz...
danıstaydan cıkan karar aynı daireden. sadece bir iki üyesi değişmiş sanırım. onadan dolayı olabilir. ama buda sacma. birine göre dogru birine göre yanlış olan hukuk bence hukuk değildir. böyle hukuk olmaz olsun. aihm e gitsem yaptırımı yok diyorlar. eline birşey geçmez şeklinde. ne yapmalıyım.
AİHM'e gider ve kazanırsanız yargılanmanın yenilenmesi için hak kazanırsınız.