Veraset ilami için duzeltme
Merhaba,
Dokuz ay once ailem bir trafik kazasi gecirdi ve bu kazada babami, 2 ay sonra da annemi kaybettim. Babam icin veraset ilami cikarttigimda annem hayatta oldugu icin veraset ilaminda mirascilar arasinda (ben ve kardesimle birlikte) gorunuyordu. Annemin vefatindan sonra da onun adina bir veraset ilami cikardim. Hayattayken babamin odedigi Bireysel Emeklilik primlerinin tarafimiza geri odenmesi icin ilgili sigorta sirketine talepte bulunduk. Ancak sigorta sirketi, yasal mirasci olarak icinde annemin de yer aldigi gerekcesiyle babama ait veraset ilamini kabul etmiyor, bunun yeniden cikartilmasi gerektigini soyluyor. Annemin vefatini belgelememe ve onun veraset ilaminin nihai olduguna dair herturlu belgeyi ekte sunmama ragmen kabul etmediler. Odeme de cok cuzi bir rakam ama babamin emeklerinin bosa gitmesini istemiyorum. Babam icin tekrar bir veraset ilami cikartabilir miyim, ya da mevcut olani duzelttirebilir miyim (ilki Istanbul'dan alinmisti, ama su anda Ankara'da ikamet ediyoruz), ve tum bu islemler ne kadar zaman alir (bir ay icinde yurtdisina cikmam gerekiyor)? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Cevap: Veraset ilami icin duzeltme
Ankaradan tekrar alabilirsiniz.1-2 ay içinde sonuçlanır.
Artı olarak şirketin tutumu da yanlıştır.Veraset ilamlarında ölenler açık olarak ortada olup yaşayanların mirasçı olduğu da açıktır.
Siz şirket müdürlüğüne ŞİKAYET DİLEKÇESİ YADA EMAİLİ YOLLAYIP gerkli işlemlerin yapılmasını aksi takdirde, Bankacılık denetleme kurumuna ve Sanayi ve tİcaret bakanlığına şikayet edeceğinizi bildirin.Gelen cevaba göre hareket edin.
Cevap: Veraset ilami icin duzeltme
Cok tesekkur ediyorum. Onerinizi dikkate alacagim.