Ticaret ltd şirketi devrinde eski borçlar ne olur ?
Merhabalar,benim sizlere danışmak istediğim başlıktada görülmekte.
Yıl 2002 18 yaşındayım,şirketimiz 2 ortaklı ve borçlar ile boğuşmakta.Bir ortağı babam oluyor,diğer ortağı ise bana babamın şirketin yarısını bana devredeceğini söylüyor ve beni alıp notere getiriyor.Muhasebede babamın imzasını orada çalışan bir bayan taklit ediyor ve noterde şirketi diğer ortak üzerime devrediyor çok ufak bi noter masrafı ödüyor ozaman diğer ortak.Sonradan öğrendimki babamın bu durumdan her hangi bir haberi yok .Yani borçları tamamı ile bana yıkıyor diğer ortak .Yaşım ozamanlar ufak olduğundan herhangi bir bilgim yoktu tabi bu konularda öyle aldık bir dünya borcu olan şirketi üzerime :alala
Şimdilerde ne bankaya para yatırabiliyorum ne para çekebiliyorum ne resmi bir iş yeri açabiliyorum sizlerinde bildiğiniz üzere hiç bir resmi işlem yapamıyorum bankalarla falan.Bu zamana kadar tarafıma herhangi bir belge ulaşmadı vergi dairesi tarafından .Şirketin yaklaşık 200 bin tl borcu bulunmakta.
Sormak istediğim şey benim izlemem gereken yol ne olmalı bu durumda .Ortağın şirketi devretmeden önce olan borçları benim üzerimemi kaldı yoksa devir öncesi borçlar ile bir alakm yokmu.Bu durumdan kurtulmak için bana devreden kişiyi mahkemeyeversem sonuç ne olur,ve ne diyerek mahkemeye vereceğim.Olay yukarıda anlattığım gibi olmuştur.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Birde madde halinde değilde anlaşılır bir dil ile beni aydınlatırsanız mesut ve bahtiyar olurum,hukuk dilinizden pek birşey anladım diyemem :alala
herkese iyi akşamlar cevaplar için tekrar teşekkürler.
Cevap: Ticaret ltd şirketi devrinde eski borçlar ne olur ?
Şu an için devir öncesi sonrası borçlardan hisse oranınız kadar sorumlusunuz. Yaşınızın kaç olduğu önemli değil. 18 yaşında noter attıgınız imza geçerlidir. Ancak o işlemde diğer imzalar sahte ise işlem geçersiz hale gelir. Avukatla görüşerek imzaların sahte olduğuna dair dava açınız.
Merhaba şirket devrinde ibra isteyen müdürün daha sonra ortaya çıkan usulsözlükleri dava konusu olabilirmi.Konuya ilgisi olan ve cevaplayan lara şimdiden teşekür ederim.
deren
Şirket devrinde müdür ibra mı istiyor? Anonim şirket mi?