Kiracı geçen yılın parasını ödemedi...
Merhabalar, babamın hersene bir kiracı sorunu oluyor ve bu sene yine oldu, önüne gelene senetsiz,sözleşmesiz,kontratsız evi kiraya veriyor, adamların sözlerine aldanarak, her gelen kiracıda ya parayı ödeyemiyor cıkıp gidiyor yada kiracı ile herseferinde karşı karşıya geliyoruz. yine şuan evde oturan kiracı 2009 yılının yani geçen yılın kirasını ödemedi, eve gidiyoruz evde yok , iş yerine gidiyoruz( yufka dükkanı açmış , işçileride var) işçileri burada değil dışarda diyor. telefonla arıyorum " arkadaşım oturacakmısın oturmayacakmısın bu sene , haziran ayı kira ayıdır onu bile konuşmuyorsun, yarın müsaitim " diyorum adam tenezül edipte eve bile gelmiyor sadece oturacağım diyor. sizce ben ne yapmalıyım geçen yılın kirasını vermiyor, bu yıl oturacağım diyor , kira işini konuşmaya bile gelmiyor konuşmak için davet ettiğim halde. artık geçen yılın kirasındanda geçtim ev boş kalsın diyorum babama, ama bu seferde kiracı " borçlarım çok ,dükkan açtım , çocugum oldu v.s gibisinden bahaneler yaratarak hem kira vermiyor hemde evden çıkmıyor. bana bir yol gösterirmisiniz lütfen , artık psikolojim bozuldu bu olaylardan dolayı, evde babamla tartışmaya başladım kontratsız , senetsiz, sözleşmesiz ev veriyor diye insanların sözlerine kanarak.
Cevap: Kiracı geçen yılın parasını ödemedi...
bu arada babam evi kiracıya bekçi niyetine veriyor kimse harap etmesin evi diye, yıllık 1200 tl gibi cüzzi bir miktara. sizce dava açsam ne kadar masraf gider ?, hani derler ya akı b....nu karşılarmı diye.nekadar zamanda sonuç alırım mahkemeye versem? bana bi çare sunun lütfen