Avea 12 aya 13 fatura sığdırmayı başardı.
Merhaba. 14.05.2010 da 1yıl taahhütlü 3G modem ve 4gb internet aldım. Tam 1 yıl sonra 14.05.2010 tarihinde internet paketinin iptali için avea müşteri hizmetlerini aradım ve iptal ettirdim. Daha sonra bir fatura daha geldi ve bu son fatura ile birlikte toplamda 13 fatura kesilmiş oluyor.
Müşteri hizmetlerini aradığımda, bütün avea aboneleri için ortak fatura kesim tarihi 21 i ve isterse bu tarihten 1 gün önce abone olayım 1 aylık tarifenin tamamının tahsil edileceğini ve bunun sözleşmede yazdığı söylendi. Yani bana söylenene göre sorun ilk faturanın erken kesilmesinden kaynaklanıyor. ayrıca sözleşmeyi defalarca okudum ve öyle bir madde yok.
Sonuç olarak daha öncede avea ile yaşadığım sorunlardan biliyorum ki bu sorun çözülmeyecek ve ben hakkım 1 kuruş dahi olsa aramak istiyorum.
1- Avea velevki sözleşmede böyle bir madde olsa dahi 1 aydan daha kısa bir süre için 1 aylık fatura kesebilirmi. Bu durumla ilgili mahkemeye başvurabilmem için yasal dayanak varmıdır varsa nedir?
2- Sözleşmede yetkili mahkemenin istanbul mahkemeleri olduğunu belirten bir ibare var, ben müzakere edilmediği şartını ileri sürerek bulunduğum şehirde dava açabilirmiyim, yasal dayanak yada yargıtay içtihatı varmıdır.
İlginize teşekkür ederim. saygılar...