Firma adına kredi kartları ile firma borcunu kapatmak suç mu?
merhabalar
2005-2009 yılı itibariyle bir firmada çalıştım.bu sürenin 2005-2007 arasını sigortasız olarak çalıştım.Firmanın işleri bozuk olduğundan dolayı ,ana şirkete olan ödemelerini çalışanların kartları ile yapıyordu.daha sonra müşterilerden gelen ödemeleride çalışanların hesaplarına istiyor ve kartlarıda bu şekilde kapatıyordu.4 yıl boyunca ödemeler bu şekilde devam etti.fakat firma sahibi bizi 2009 da işten çıkardı.çıkardıktan sonrada müşterilerimizle diyalogumuz devam etti.müşterilerden gelen ödemeler yine bizim hesabımıza geldi.bizde müşteriler adına çektirdiğimiz kredi kartlarını gelen paralarla kapattık.müsterilerin borçlarını biz kapattığımızdan dolayı kendilerinden senet almıştık.fakat firma sahibi müşterilere giderek işten çıktıktan 8 ay sonra ben onları 8 ay önce işten çıkardım,sizin borcunuz bana onlara yolladığınız paraları şu tarihten sonra kabul etmiyorum diyerek senet almış.müşterilerede paraları geri iade ettirmek için bize ihtar çektirdi.
şimdi biz firma adına kredi kartları ile firma borcunu kapattık ve gelen parayıda kredi karrlarının ödemeleri için kullandık.
bir avukat arkadaşımız ile konuştuk.bir suç unsuru yok diyor.ama genede gönlümüz rahat değil.
bu durum ile ilgili yorum yapabilirmisiniz.
Cevap: yorum yapabilirmisiniz...
Suç Yok alacak verecek meselesi.
Cevap: Firma adına kredi kartları ile firma borcunu kapatmak suç mu?
merhaba
yukarıda anlattığım konudan 2 yıl sonra müşterilerden birisi şikayette bulunmuş.şimdi pazartesi ifade vermem gerekiyor.benim konumun emniyeti suistimal gibi bir durumu varmıdır.ayrıca ifademde nasıl bir yol izlemem gerekir.ektreleri ifademin arkasına eklettireyimmi.lütfen yardım edebilirmisiniz.