Eş durumundan tayin hakkında
Herkese selamlar. özel çevre koruma kurumu antalya müdürlüğünde 6 aylık aday memurum. eşim çalışma sosyal güvenlik bakanlığının isgüm biriminde aday memur olarak çalışmaktadır. eş durumundan antalyadan ankara ya gelmek istiyorum ancak kurumum asaletimin onaylanmasının şart olduğunu söylüyor. eşdurumundan tayinde asil memur olma şartı gerçekten varmı ? bu konuda bana acil olarak yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Cevap: eş durumundan tayin hakkında
bu konuda bilgisi olan yanıt verebilirmi?
adaylığınız kaldırılmadan tayin yapılmaz. bu husus ilgili mevzuatta açık şekilde yer almaktadır. bir yıl ile iki yıl arasında adaylığınız kaldırıldıktan sonra eş durumu nakil işleminiz yapılır. sabırlı olmanız dileğiyle
Alıntı:
young rumuzlu üyeden alıntı
adaylığınız kaldırılmadan tayin yapılmaz. bu husus ilgili mevzuatta açık şekilde yer almaktadır. bir yıl ile iki yıl arasında adaylığınız kaldırıldıktan sonra eş durumu nakil işleminiz yapılır. sabırlı olmanız dileğiyle
Merhaba,
Ben Belediye'de 657'ye tabi aday memur olarak çalışıyorum. Eşim de KPSS açıktan atama ile başka bir şehirde İl Afet Acil Durum Md.'nü kazandı. Gitmesi/gitmemesi söz konusu.
Eş durumundan tayin için adaylık süresinin geçmesi gerektiğini belirtiyorsunuz.
Ben de bu konuda internet üzerinden mevzuatı taradım.
657 sayılı Kanun'un ADAYLIĞA KABUL EDİLME: Madde 54 - (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/19 md.)'de "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" denilmekte.
Ben buradan İl Afet Acil Durum Md. içinde başka bir şehire (benim görev yaptığım şehre) tayin olmasında bir sakınca bulunmadığını, en azından bir hüküm bulunmadığını anlıyorum.
Yani "kurum içi tayin olamaz" demiyor.
Bununla birlikte bu tip konuları düzenlemek için kurumlarca çıkarılan yönetmelikler var. Afet Acil Durum... Başkanlığı'nın bu konu ile ilgili bir yönetmeliği bulunmuyor (ben bulamadım).
Bu durumda genel yönetmelik hükümleri geçerli olacaksa Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmasına İlişkin Yönetmelik var.
Burada "b) Aday Memurlar, Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında görevli memurlar, bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir"[/I] deniliyor.
Buradan da aday memurların tayin işlemlerini düzenleyen bir yönetmelik olmadığı ve aday memurların kurum içi tayin olup olamayacağını düzenleyen bir mevzuat öğesi bulamadım.
Sizin söylediğiniz "aday memurlar tayin olamaz" ifadesinin dayandığı mevzuat hükmü nedir? Açıklayıcı olması ve görevle ilgili karar vermemizde çok önemli bir yere sahip.
Bunu belirtmenizi rica edeceğim.
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
sizinde belirttiğiniz üzere; Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmasına İlişkin Yönetmelik te aday memurların bu yönetemliğe tabi olmadığı açık şekilde yer almaktadır.
yine aynı yönetmeliğin ilgili maddelerinde özür grubu yer değiştirme yöntemleri ile isteğe bağlı yer değiştirme yöntemleri belirtilmektedir.
yani kurum içinde yapılan yer değiştirme usul ve esasları belirlenmiştir. şimd size soruyorum. yönetmelik kapsamında olmayan aday memurlar için nasıl yönetmelik uygulması yapılacaktır. Yani sizin eş grubu özür yer değiştirmeniz nasıl yapılacaktır. bu husuda Devlet Personel Dairesi görüşlerine bakmanızı tavsiye ederim. benzer mütalalar mevcuttur.
Diğer taraftan en tabi hakkınız olan İdare mahkemesine başvurmak hakkınız saklıdır. Tabi aday memurken idareyi dava etmek cesaret isterr. saygılarımla