Eski ev sahibi evden çıkmıyor
Herkese merhaba,
Mayıs ayı içerisinde bir ev satın aldım; evde oturan eski ev sahibi okulların kapanmasından sonra taşınacağını sözlü olarak belirtmişti. Bende haziran sonuna kadar idare edebilecek durumda olduğum için kabul ettim. Ancak şu an, daha yeni ev bakamadık, biraz daha idare edin gibi yaklaşımlarla işi uzatmaya çalışıyorlar. Ben yaklaşık 1 ay evvel ödemelerini eksiksiz yapıp, tapuyu almıştım.
Hal böyle iken, eski evsahibinin evden söylediği tarihte çıkması için ne yapmam gerekir ? İyi niyetle yeterince yaklaştığımı düşünüyorum, yapmam gereken hukuki işlem nedir ?
Cevap: Eski ev sahibi evden çıkmıyor
Fuzuli işgal nedeni ile tahliye için Kaymakamlığa müracaat edebilirsiniz, olmazsa dava açmanız gerekebilir...
aynı durum bende de var. Kaymakamlık müracat kabul etmiyor. Eğer mal sahibi çıkıp tekrar eve girerse bu durum söz konusu diyor. Ama evden hiç çıkmamışsa o zaman dava açmanız gerekiyor diyor.
Avukat ile de görüştüm. Noterden ihtarname gönderiyorum ve içerisinde oturduğu günlere ait kira talep edeceğim. Ve çıkmadığı takdirde dava açıyorum. Elimde aynı zamanda mal sahibinin yasal süre içerisinde evi boşaltacağına dair de tahahütname bulunmaktadır. Davayı büyük olasılıkla kazanacak olup, avukatlık masraflarını da karşı tarafa ödetiyor olacağım. Zaman alacak ama buna değer olduğunu düşünüyorum. Onun cebine kalacak parayı avukata vermeyi tercih ederim.