Toplam 1 dosya bulunuyor
6 yıllık öğretmenim infaz koruma memurluğuna geri dönermiyim?
Arkadaşlar Danıştay 5 dairesi aynı durumda 50 tane karara, onama verdi türkiye genelinde 4 kişiye ret verdi şans işte, bir taneside benim karar aşağıda lütfen yardımcı olun bundan sonra süreç nasıl işler....
danıştay 5 dairenin kararı
Ankara Adli Yargı ilk derece komisyon başkanlığının 28.01.2005 tarihli muvafakat vermeme işleminin iptalini istemiş olduğundan, bu davanın Adalet komisyonu husumetiyle incelenmesi gerekirken, Adalet Bakanlığı husumetiyle uyuşmazlığın karara bağlanmasında usül hükümüne uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle bozulmasına Danıştay Beşinci dairesinin karar verdi ve karar düzelmeyede ret verdi.
İdare mahkeme şimdi ne karar verir arkadaşlar ,:(
Cevap: 6 yıllık öğretmenim infaz koruma memurluna geri dönermiyim lütfen yardım ( danıştayın kararı)
Muvafakat verme yada vermeme yetkisi komisyonlardan alınıp,bakanlığın kendisine verildi.Ama hangi tarihte verildi tam olarak hatırlamıyorum.Tahminim adalet bakanlığı bu değişikliği danıştaya gerekçe olarak göstermiş,Danıştayda buna dayanarak sizin kararınızı vermiş.
Cevap: 6 yıllık öğretmenim infaz koruma memurluna geri dönermiyim lütfen yardım ( danıştayın kararı)
çook teşekkür ,,, peki bu süreç beni nasıl etkiler...
Cevap: 6 yıllık öğretmenim infaz koruma memurluğuna geri dönermiyim?
Size komisyonun muvafakat vermeme yazısı haricinde,bakanlığın da muvafakat vermediğine dair yazısının gelmesi lazım. Böyle bir yazı geldimi.Eğer geldiyse bu iki yazının tarihleri arasındaki farkı kontrol edin.siz mahkemeye verdikten sonra mı size yazı gönderilmiş,bir bakın..Ayrıca bakanlık madem muvafakat verme yetkisini komisyonlardan aldı,neden sizin muvafakat istenen yazınıza komisyon cevap veriyor.Sizi isteyen kurum bilmeden yazıyı sizin komisyonunuza göndermiş olabilir ama komisyonunuzun sizi isteyen kuruma yazı ile durumu izah etmesi gerekirdi.Sizi isteyen kurumda tekrar yazıyı bakanlığa göndermesi gerekirdi. Ya da Komisyonun bu yazıyı bakanlığa havale etmesi gerekirdi.Burada hatayı yapan komisyon bence.Davanız usul yönünden bozulmuş..İdare mahkemesinin farklı bir karar vereceğini düşünmüyorum.Bence Danıştayın verdiği karara uyacaktır.Tabi ben hukukcu değilim.Umarım formdaki hukukcu arkadaşlar sizin durumunuzu okuyup,size yol gösterirler..