Evi Kiraya verdik ama ne sözleşme var, ne depozit nede ilk ay peşin aldık, şimdi de evden çıkmıyor
Öncelikla konuya Cevap verecek Arkadaşlara Çok Teşekkür ediyorum..
Evi Kiraya verdik yaklaşık 8-9 ay önce, ama kontrat falan hiçbirşe yapmadık yakınımızın tanıdığı olduğu için.
Şimdi 4 aydır kira ödemiyor ilk aylarıda güç bela aldık. Ev babamın üzerine, Bizim bu insanları çıkarmamız için ne yappmamız gerekiyor? Çıkmıyorum ne yapcaksanız yapın diyor bize. Ben sürekli sert davranıyorum ama nafile çıkaramıyorum. Yasal haklarımız nelerdir? Nasıl çıkarırız? Bizim aklımıza gelen ev babamın üzerine olduğu için eşlektriği suyu kesmek o zaman mecbur çıkarlar diye düşünüyoruz.
Lütfen yardım ediniz yasal her hakkımızı kullanmak istiyoruz bir an önce çıkmaları için. En kısa sürede nasıl çıkarabiliriz?
:(
Cevap: Evi Kiraya verdik ama ne sözleşme var, ne depozit nede ilk ay peşin aldık, Şimdi çıkmıyor Lütfen yardım :(
İyilikten maraz doğar.
Elektrik su konusu için üzerine alması için ihtarname yollayın.Biraz süre erin.Sonrasında babanız üzerinden düşürsün.Gitsin abone olsun.Bu kurumlara da dilekçeyle başvurunuzda doğacak borçlardan sorumlu olmayacağınızı bildirin.
Sözlü kira sözleşmesi yapmışsınız.Haciz ve tahliye talepli icra takibi yapın.İtiraz ederse itirazın iptali davası açacaksınız.
Sert davranma vesair ile haklı olduğunuz konuda haksız duruma düşersiniz.
Cevap: Evi Kiraya verdik ama ne sözleşme var, ne depozit nede ilk ay peşin aldık, Şimdi çıkmıyor Lütfen yardım :(
Verdiğiniz cevap için Teşekkür ederim,
bizim tek derdimiz bu insanları evden çıkarmak, bunun için elektiriği kapatmayı düşünüyoruz, babamın işlerinden dolayı vekaletname alarak ben ilgilenmek istiyorum. Elektrik aboneliği bizden önceki ev sahibine ait babamdan vekalet alarak ve tapu ile tedaşa gittiğimde borcu ödeyip elektrik aboneliğini iptal edebilirmiyim? İhtarname yollamama gerek varmıdır yinede? Varsa nasıl yaparım?
Cevap verecek herkese teşekkürler.. Başka yasal haklarım nelerdir?
Merhaba Arkadaşlar,
Bu başlığı açmıştım daha önce, son durum olarak evin elektriğini kapattırdık. Ancak mührü bozarak usulsuz kullanıyorlar. Şikayet ettiğimizde ceza gelirmi? Yoksa usulsüz kullanmanın süresi varmı? ( kaçak değil ancak abonesiz şekilde kullanıyorlar)
sonuçta kaçak kullanım oluyor abone olmadan kullanmak ? bunun tüm sorumluluğu sizin üzerinizde aynı şey başıma geldi kurum ev sahibini tanıyor bu durumda .. bakın ben 4 ayda tebligat bile yapamadım işiniz zor ve sabır isteyen bir iş fevri davranmayın haklıyken haksız duruma düşmeyin..sonuçta kazanacaksınız ama dediğim gibi biraz sabır ve sukunet.. burada sağolsun hukukçu arkadaşlar her ne dediler ise tersi çıkmasına rağmen yinede yardımcı oluyorlar ..burdan yönlenin selamlar
teşekkür ederim, başka fikri olan varmı bu elektrik konusunda?
Alıntı:
her ne dediler ise tersi çıkmasına rağmen
Bunu açın ,bizde bilgilenelim.
Biz demi yanlış bilgi var, yoksa uygulamada mı
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Bunu açın ,bizde bilgilenelim.
Biz demi yanlış bilgi var, yoksa uygulamada mı
Efendim kısaca özetlersek. 1 .tebligatı kiracımıza gönderdik (komşu imzalamadı,muhtarlıkta kayıtlı değildi vs) geri döndü. 2. tebligatı kiracının sahibi olduğu mülkün adrsine gönderdik hem o adresteki muhtarlıkta kayıtlı olduğu için ( oradanda kapıyı açan kişi burada orurmuyor böyle biri dedi .bende oradaydım postacı ile birlikte. muhtara gittik muhtar tamam burda kayıtlı ama fiilen olmadığı için habersiz terk vermek zorundayım teslim edemeyeceğim tebligatı alamam dedi ) oda geri döndümü ,geçtimi 2 ay.daha . bu arada icra dairesi karakola yazı gönderdi güya oradanda ses çıkmadı. salı günü tekrar adliyeye gittim orda çaresiz bir halde beni gören bir memur artık tanımş adam kaçıncı kere gördü tabi beni oralarda ..hemşerim sana bir yazı vericem bunu alıp mahalle karakoluna götüreceksin ordan bir polis yanına vericekler gidip şahsın orada oturduğuna dair tutanak tutturacaksın sonra o tutanağı buraya getireceksin ve son kez bir tebligat daha yapılacak ama bu tebligat kapıya asılacak ister alsın ister almasın asıldığı andan itibaren alınmış sayılacak dedi .ve 25 tl karşılığında hani şu meşhur ALO POST ile son kez tebligat yolladım ..bana burada hiç bir arkadaş böyle bir yol oduğundan bahsetmedi ister istemez insanın aklına şu soru geliyor bu ülkede hukukçunun takip ettiği yol ile vatandaşın takip ettiği yol farklımı acaba diye kendime sormadan edemiyorum ? selamlar