İdare Mahkemesi Yürütmenin Durdurulması talebime karşı red vermiş ve dava kararda deniliyor
İdare mahkemesine hakkımda verilen K.İ.D. cezasının Yürütmesinin Durdurulması ve akabinde İptali istemiyle dava açtım. 2009 yıl ekim ayında açtığım bu davada hakim Yürütmenin Durdurulması isteminin reddedildiğini ve İdareden savunma talep edildiğini belirten 1. kararını tebliğ etti. Benden dosyaya girecek herhangi bir savunmaya cevap yazısı falan istenilmedi. Şu an İdare Mahkemesi kalem i aradığımda ise bana davanın karar aşamasında olduğunu söylüyorlar. Hakim Yürütmenin Durdurlamsı istemimi red etti ise karar aleyhimde çıkacak anlamına gelir mi? Hukukçu arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar
Cevap: İdare Mahkemesi Yürütmenin Durdurulması talebime karşı red vermiş ve dava kararda deniliyor
Yürütmeyi durdurma isteminin kabulu nasıl ki mutlaka davanın kazanılacağı anlamına gelmiyorsa yürütmeyi durdurma kararının reddi de davanın mutlaka kaybedileceği anlamına gelmez...
Cevap: İdare Mahkemesi Yürütmenin Durdurulması talebime karşı red vermiş ve dava kararda deniliyor
Sayın hukuk adamı
Çok teşekkür ederim. İdarenin avukatları veya müfettişlerinin, kararı veren mahkeme heyeti veya hakim ile temaslarının olduğu şüphesi varsa veya olması muhtemel ise böyle bir karar verilmiş olabilir mi?
Saygılar
Disiplin cezalarında Y.D. kararı verilmesi çok ender rastlanan bir olay... En azından son 4 yılda böyle bir karar verildiğini duymadım....
Davalı idare cevap vermediyse, haliyle size de cevap hakkı doğmaz... Mahkeme işlem dosyasını ister, ona göre karar verir....
Sayın kantaroncu
çok teşekkür ederim. saygılar sunarım. umarım hakkımda olumlu karar çıkar