İşverenim imzalattığı boş senedimle kredi çekmiş
merhaba.
yaklaşık 10 yıl çalıştığım emektar şirketime neden alındığını bilmediğim iki senet imzaladım.
bunların neden alındığını sormamıza rağmen bir cevap alamamıştık. şimdi işten ayrıldım ve senetlerimi geri almak istiyorum ama vermiyorlar.
kendi ssk lı olduğum şirkete benim borçlu olduğum senedi imzalamam istendi bizde (yaklaşık 15-20 kişi) mecburen imzaladık. senedin üzerinde vade tarihi yok benim imzaladığımı hatırladığım yıl 2006 haziran gibi. bu senedi alıp bankaya verip (tabi cirolu) kredi kullanmışlar. tabi tarihi boş olduğu için özel banka bunu kafasına göre değiştirip durmuş. senedimizi geri istiyoruz kime verdiysen ona sor diyorlar. verdiğimiz kişininde senedi var ve oda bu seneterin bankada olduğunu söylüyor. ne yapacağım toplam senet tutarım 377.bin TL ne olur yardımcı olun ben böyle bişi görmedim.
Cevap: İşverenim imzalattığı boş senedimle kredi çekmiş
Senedi verdiğiniz iş yerine ve bankaya ihtarname çekip senedin herhangi bir şey karşılığı verilmediği işe girişte verilmeye mecbur edildiği, işten ayrıldıktan sonra da iade edilmediği ihtar edilip geri istenebilir. Savcılığa bedelsiz senedin kullanılması nedeniyle şikayet edilebilir menfi tespit ve senedin istirdadı için dava açılabilir. Avukat marifetiyle yürütülmesi tavsiye olunur.
Cevap: İşverenim imzalattığı boş senedimle kredi çekmiş
engin bey çok teşekkür ederim. çok sağolun.