Boşanma Ardından Süren Davalarla İlgili
Merhaba,
Merak ettiğim bir kaç konu var, benzerlerini yaşamış ya da bu tarz dosyaları okumuş üyelerden fikir istiyorum;
Boşanma gerçekleştikten sonra süren ziynet davası, erkeğin kadına, kadının erkeğe açtığı tazminat davalarının süresi aşağı yukarı boşanma davasının kendisi kadar mı sürer, daha mı az?
Bu davalar sırasında dinlenilecek şahitler, ana boşanma davasındaki iddiaları dışında, daha önce söylediklerini çürüten iddialarda bulunurlarsa bunun bir anlamı olur mu?
Bu davalar sürerken; baba olan eski eş; velayet davası açabilir mi mesnetsiz, herhangi bir değişiklik olmadan?
Ve son olarak; eşlerden biri kendi açtığı tazminat kazanırsa; diğer eşin davası buna rağmen sürer mi?
Teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma Ardından Süren Davalarla İlgili
Arkadaşlar bilgisi, fikri, yorumu olan yok mu?
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Merak ettiğim bir kaç konu var, benzerlerini yaşamış ya da bu tarz dosyaları okumuş üyelerden fikir istiyorum;
Boşanma gerçekleştikten sonra süren ziynet davası, erkeğin kadına, kadının erkeğe açtığı tazminat davalarının süresi aşağı yukarı boşanma davasının kendisi kadar mı sürer, daha mı az?
Bu davalar sırasında dinlenilecek şahitler, ana boşanma davasındaki iddiaları dışında, daha önce söylediklerini çürüten iddialarda bulunurlarsa bunun bir anlamı olur mu?
Bu davalar sürerken; baba olan eski eş; velayet davası açabilir mi mesnetsiz, herhangi bir değişiklik olmadan?
Ve son olarak; eşlerden biri kendi açtığı tazminat kazanırsa; diğer eşin davası buna rağmen sürer mi?
Teşekkür ederim.
Boşanmadan sonra açılan davalarda tıpkı boşanma davası gibi ilerler mahkemeye gelmesi gereken bilgilerin istenmesi, dosyaya girmesi, tanıkların dinlenmesi, tanıklar gelmez ise duruşmaların ertelenmesi vs. hepsi zaman alır. Boşanma olmadan açtığım nafakanın artırılması davası tam bir yıl sürmüştü. Atlattığım 4 davadan biliyorum ki Hakimler genellikle yılı dolan davayı sonuçlandırmaya çalışıyorlar. Tabi bu adliyenin bulunduğu ilin yoğunluğu ve davanın durumuna göre değişebilir.
Ben nafaka davası sırasında mahkemeden alabildiğim belgeleri, diğer davamda delil olarak kullandım, hatta o belgelerden başka bilgilere ulaşıp onlarıda sundum mahkemeye. Yine red edilen ilk davada karşı tarafın tanıklarının ifadeleri son davada yaptıkları tanık ifadeleriyle çeliştiği içinde Yalan tanıklar için suç duyurusu yaptım. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Velayet davası her an açılabilir. Ama şartlar değişmedi ise hakimin farklı karar vereceğini sanmam.
Açılan her dava birbirinden bağımsızdır ancak diğer davada iddiayı destekliyorsa kullanılabilir bence.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Teşekkür ederim.
öncelikle selamlar...3 yıl fiili ayrılık nedenıyle açılmış bir boşanma davmız var..karşı taraf ise karşı dava acarak maddı manevı tazmınat istedi ve zıynet eşyasının abimde kaldığını iddia ettii...FİİLİ AYRILIK NEDENİYLE AÇILAN DAVA 3 YILDIR SÜRÜYOR..biran önce boşanma olsun istiyoruz...sizin davanızda zıynet eşyası ile ilgili dava nasıl açıldı?boşanma davası kesinleştikten sonramı yoksa aynı davada karşı dava olarakmı açılmıştı?.bu konuda bilgi versirseniz memnun olurum..
Sayın Üyeler,
Bu girdideki durum devam etmekte; acaba fikir verebilecek arkadaşlar var mı?