Devir Alınacak İşletme ve Açılan Dava
Merhaba Sayın Büyüklerim;
Biz plaza içinde bulunan market işletmesini devralmak istiyorum. Fakat bu için açılmış bir dava söz konusu. Dava koşulu içeride satılan simit açma ve benzeri ürünlerin açıkta satılmasından dolayı açılmış bir dava. Fakat plaza içinde bulunan diğer marketlerde aynı şekilde satış yapmakta ve sadece bu işletmeye dava açılmış durumda.
Bu marketin ayrıca 4 ayrı şube ve birde markezi bulunmakta X ltd şti adında Y markası ile şube açıyorlar. Plaza içinde bulunan şubeyi diğer şublerinden farklı kopmekste olduğundan dolayı satıyorlar. Satılan bu şube ye ben talibim. Firma yetkilisi davanın X ltd. şti ye açıldığını ve dava ile benim uğraşmayacağımı söylüyor. sadece dava sonucuna göre ürün satmam gerektiğini belirtmekte.
İşletmeyi devralırken Y markası ile birlikte devralacağım.
Devren alınan bir işletmede bu şekildeki bir davadan ne kadar sorumlu olurum ?
Not: konuyu yanlış bir yere açtıysam özür dilerim.. Yardımlarınız içinde şimdiden teşekkürler... Saygılarımla.
Cevap: Devir Alınacak İşletme ve Açılan Dava
Yeni bir sirket kurarak o dava ile hic muhatap olmayiniz. Devir edilen markayi ise satin alacaginiz kisi ile yeni kuracaginiz sirket arasindaki sozlesmeye gore kullanabilirsiniz. Bir sirket kurmak cok pahali degil. Hic riske girmeyin...
yeni bir sirket kurularak y markası le devam edildigi sürece o davadan meshul olmuyormuyum yani? Plaza yönetiminin actigi dava y markasının plaza icindeki is haddinin feshine sonuclanması halinde tabela degisirerek faliyete devam mı edecegim?
Yeni şirketle Y markası ile devam edeceksiniz. Dava sonuçlansada o karar sizi bağlaayacak. Siz yeni şirketsiniz ve davadan haberiniz yok kabul edilir.