Hastanede Yanlış Yapımı Sonucu Bacakta Hasar Oluşumu...
İyi Günler.
04.11.2009 tarihinde Domuz Gribi şikayeti ile Elazığ Ufuk Tıp Merkezi acil servisine kaldırıldım o gece sol kalçama sonradan isminin novaljin olduğunu öğrendiğim bir iğne yapıldı. İğne yapıldığı andan itibaren sol kalçam, sol arka baldırımda ve sol yumurtalığımda bir uyuşma meydana geldi. Kendime geldiğimde durumun geçici olduğu söylendi ama bir türlü geçmedi, nöroloji uzmanları ise iğnenin yanlış yapıldığını ve bu uyuşmanın geçeceği söylendi.
Şuana kadar uyuşmada en ufak bir azalma yok tam tersine şiddetli bir sancı var ayrıca 300-400 metreden fazla yürüdüğümde bacağımda bir aksama ve acı oluşuyor yürüme problemi yaşıyorum bu durum da psikolojik yönden beni baya etkiliyor kendimi çaresiz ve aciz gibi hissediyorum gittiğim her yere taksi ile gitmek zorunda kalıyorum ayrıca basket, futbol gibi önceden çok iyi derecede yaptığım sporları artık yapamıyorum hastaneye bu durum için başvurduğumda benle yeterince ilgilenilmedi ve sorun çıkarttığım söylenildi hasta haklarına göre bilgi edinme, saygı görme ve şikayet haklarımı kullanmamın sorun çıkartılma olarak bana söylenmesi beni fazlasıyla üzdü.
Benim size sorum şu olacak öncelikle hastane ile anlaşıp tedavimin iyi bir hastanede yapılmasını istiyorum fakat bu durum biraz masraflı olacak dava açma hakkım var mıdır? Ve dava açmadan önce bu durumu bir dilekçe ile hastaneye bildirip anlaşmaya gidebilirmiyim eğer böyle yaparsam nasıl bir dilekçe yazmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılarımla.
Cevap: Hastanede Yanlış Yapımı Sonucu Bacakta Hasar Oluşumu...
Savcılığa belge ve raporlarınızla suç duyurusunda neden bulunmadınız.
Maddi ve manevi tazminat hakkınız vardır.
Sır bu yanlış iğne nedenli durum oluşmuşsa