merhabalar. odenmeyen maasın faizi bankaların verdiği en yüksek mevduata gore hesaplanıyor fakat bu gunluk mu aylık mı? bilgi verirseniz sevinirim.
basın is kanununda gunluk %5 sanırım yanlıs bilmiyorsam. 1475'e tabi olanların gunluk mudur aylık mı?
Printable View
merhabalar. odenmeyen maasın faizi bankaların verdiği en yüksek mevduata gore hesaplanıyor fakat bu gunluk mu aylık mı? bilgi verirseniz sevinirim.
basın is kanununda gunluk %5 sanırım yanlıs bilmiyorsam. 1475'e tabi olanların gunluk mudur aylık mı?
Bankalarca Türk Lirası olarak açılan mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı 20.08.2009-31.05.2010 tarihi arası yıllık %23'tür.
yani anlamam gerekn su mudur?
20 aydır maasımızı gec alıyoruz (21 gun geciyo) yani tek taraflı fesh etme hakkımız dahi var..
su an itibarıyla 3 ay tam maas alacağımız var. ben toplam 20 ay için bu soylemis olduğunuz %23'lük faizi odenmeyen her gun için mi yoksa her ay için mi hak ediyorum.
Ücret alacağına faiz işletilebilmesi için temerrüt gerekmektedir. Temerrüt de dava veya icra işlemi yada ihtar ile olur.
peki son olarak ihtar yollamayı düsünüyorum ilk etapta, ihtarı yolladığım zaman gecmis 20 ay için de talepte bulunabilirim değilmi?
ve sanıyorum ki sirket ihtarı ciddiye almayacak bende dava yoluna gitmek zornda kalıcam. tek taraflı fesh hakkım zaten bulunuyor. ama hala anlayamadığım %23'lük faiz 20 ayın toplamı için mi geçerli yoksa sadece tetk bir maas içinmi gecerli?
Temerrüt tarihinden itibaren toplam alacağa faiz işlemeye başlar.