Arkadaşlar öğrenmek istediğim şu: Ben bir arkadaşımın icrada olan vergi veya sigorta borcunu üzerime alabilir miyim ? Yani bir şekilde başvurarak bu kişinin bütün borçlarını üstlenebilir miyim ? Böyle birşey mümkün müdür ?
Kolay gelsin...
Printable View
Arkadaşlar öğrenmek istediğim şu: Ben bir arkadaşımın icrada olan vergi veya sigorta borcunu üzerime alabilir miyim ? Yani bir şekilde başvurarak bu kişinin bütün borçlarını üstlenebilir miyim ? Böyle birşey mümkün müdür ?
Kolay gelsin...
Yediğiniz bir şey mi dokundu neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissediyorsunuz?
Borcu olan yerlere gidip borcu nakden ve defaten ödeyebilirsiniz. Borca kefil olmak istediğinizi söyleyip ödeme takvimi sunabilirsiniz. Ancak bu karşı tarafın da kabulüne bağlıdır. Arkadaşım aradan çıksın benim ile kamu kurumu arasında kalsın borç diyorsanız borcun naklidir bu, bu da kabule bağlıdır.
Yok aslında konuyu basite indirerek yoğun çalışan sizlerin kafasını şişirmemekti amacım :) Olay şöyle ortada bir vergi ve sigorta borcu var ve bu borçlar benim üzerime. Ancak benim bilgim dışında ödenmeyen vergi ve sigorta borçlarıdır bunlar. Şimdi ben bu kişiyle bir anlaşma ile bu borçları asıl muhatabı olan kendisine yükleyebilirmiyim. Kendisinin de rızası varsa. (Yalnız şu an vergi borcundan dolayı bana icvra takibi başlatıldı. ) Eğer böyle bir imkan varsa bana nasıl yapacağım konusunda bilgi verir misiniz ?
Bu işlem için İdarenin kabulü gerekir...
İdare derken vergi dairesi ve SGK mı ?