İşyerinden izin almaksızın geçici olarak işi terketmek haklı fesih nedeni midir?
Acccillll Lütfvennnn... iş yerimle ilgili yarın bir karar alınacak umarım yarın mesai saati bitimine kadar bir cvp gelir de bende ona göre hareket ederim.
Çapa da Özel bir klinikte 1 sene 9 aydır çalışıyorum 1 ay önceye kadar şirketle hiçbir sorunum yoktu taaki sorumlumuza yalakalık yapan bir bayanla ufacık bir ağaz münakaşasına girene dek. ve o andan sonra sorumlu bana küstü 'evet güleceksiniz belki ama kendinden sorunlu olmayı başaramayanları ne yazıkki bizim başımıza sorumlu yapıyorlar.:( ' geçenlerde de askerlikle ilgili bir işlemimi yaptırmak için acile askerlik şubesine gittim ve sorumlumdan izin almadım.(gerçi çalıştığımız şirkette zaten böyle bi sıkıntı yoktu herkez bankaya-fatura ödemeye izin almadan gider gelir.) öğlen 13:10 sularında abimin kullandığı araçla şirketten çıktım ve Halıcıoğlu yabancı şubeler de işimi 15 dakikada hallettim ve dönüş yolunda edirne kapıda trafik sıkıştı ve Filistinden gelen Şehitlerin Cenazeleri varmış ne ileri ne geri gidemedik 2 saate yakın trafikte öylece bekledik ve şirkete yetişicem diye aceleden telefonumuda askeriyenin girişinde teslimat bölümğnde unttum. ordan trafik açılınca geri döndük telefonumu aldık ama saatimin 17:17'yi gösteriyordu sorumlunun telefonu olmadığı için şirketten arkadaşı aradım ve durumu izah ettin sorumluya söylemesini istedim. çapa tarafına geldiğimizde 18:35 ti ve şirket kapalıydı 18:00 mesai bitiyor zaten. ve öbürgün sorumluk benden bi savunma yazmamı istedi. bende tamam ben 2-3 gün içinde yazıp getiricem dedim. ve bir gün sonra şirket korrdinatörü geli ve benle konuştu aklınca içinde daha fazla şeyinde yazdığı kapğıdı imzalatmak istedi bende imzalamadım ve benden şirketten ayrılmam aı istedi ben mesai saatim bitene kadar burda durucam dedim biraz tersleştik. ve mesaim bitti çıktım geldim şimdi yarın yine olaylar olucak. acaba bu sebeple beni tazminatsız işten atabilirlermi? ve savunma yazmalımıyım?
ve şirketteki arkadaşlarıma hakkımda doğru olmayan beyanlarla yazılmış şahit kağıdı imzalatmaya çalışıyorlar arkadaşlarım böyle şeyler olmadıki imzalayalım demişler ve imzalamazlarsa işten atmayla tehtit ediyorlarmış.
Bu arada bişiye yararmı bilmem ama o günki işime dair elimde askeriyeden alınmış kağıtlar var...
ilginize şimdiden çok tşk ler bu arada üzgünüm çok ayrıntılı oldu ama sizin işinizi kolaylaştırması ve kesin çözüm olması açısından bu şelikde ayrıntılı yazdım. Kolay gelsin.