Senetin ödenmediğini nasıl ispat ederim
Almam gereken para karşılığı iki senet aldım.senetler bana verilirken makbuz imzalamamı istediler,kasa makbuzu olduğunu ve sorun çıkmayacağını söylediler ben de inandım çünkü daha önce de aynı şekilde 2 yıldır paramı alıyordum.makbuzlarda sadece meblağ yazıyordu açıklama ve tarih yoktu.
1 senetim zamanında ödendi.2 senet ödenmedi.2 seneti tahsil etmek için gönderdim fakat bağlı olduğum işyeri daha önce imzalamış olduğum makbuzları göndererek 2ci seneti de ödediklerini iddaa ettiler,ayrıca gönderdikleri makbuzun üstüne tarih ve açıklama eklemişler,senet tarihini ve senete mahsuben yapılan ödeme yazıyordu.kriminal incelemeye gönderdim makbuzu,gelen bilirkişi raporunda hiçbir ekleme olmadığı yazıyordu.yaptığım araştırma ve görüştüğüm bilirkişinin bana söylediği:3-4 ay gibi süre zarfında doldurulan ya da yapılan eklemeler ortaya çıkmıyormuş.
Bana yapılan bu olay birkaç kişiye daha yapıldı aynı işyerinde.muhasebede çalışanların bu durumdan haberleri var fakat emir kulu olduklarını ve kendilerini güvence altına almak amacıyla bu makbuzları imzalattıklarını söylediler.
ben şimdi bu usulsüzlüğü,sahtekarlığı nasıl ortaya çıkarabilirim,nereye başvurabilirim.?
lütfen yardımcı olabilen var mı?
Cevap: Senetin ödenmediğini nasıl ispat ederim
Dolandırıcılık iddiasıyla Savcılığa şikayet edip emniyetçe arama yapılması ve imzalı boş makbuzların tespit edilmesi halinde bir şeyler yapılabilir.
Cevap: Senetin ödenmediğini nasıl ispat ederim
cevabınız için teşekkür ederim.
ayrıca şöyle bir durum var:
senet tarihine 1 hafta kala karşı taraftan yetkili birisiyle yaptığım telefon görüşmesinde senetin ödenmeyeceğini bizzat söylediler.
telefon no ve tarih mevcut
eğer savcılığa bunu belirtirsem gsm operatöründen bu konuşma çıkartılabilir mi?