Boşanma davasında mal paylaşımı
merhaba. öncelikle sitede yeni olduğum ve yaşımdan dolayı (17) hukuki terimleri fazla bilmediğim için hata yaparsam özür dilerim.
danışmak istediğim; teyzem mart ayında eşinden anlaşmalı olarak boşanmıştır. boşanma dilekçesinde kocasından 1000 türk lirası nafaka alacağına dair beyan bulunmaktadır. kocasının üzerine kayıtlı birden fazla gayrimenkulü bulunmaktadır ve ayda yaklaşık 3000 lira gelir elde etmektedir. bu çiftin üç çocuğu bulunmakta ve teyzemin üzerine herhangi bir ev/konut/arsa vesaire bulunmamaktadır.
şimdi sormak istediğim asıl şey; teyzem, bir dava açıp, kocasının üzerine kayıtlı olan bir evi alabilir mi? yani boşanma davasının iptali gibi bir şey mi söz konusudur yoksa, başka bir dava adıyla mı bu yapılabilir? veya teyzemin yerine bu üç çocuğundan(her biri 20 yaşından büyük) herhangi birinin, bir evi alabilmesi için miras davası gibi bir şey açması mümkün mü?
kısacası böyle bir şeyin ihtimali var mıdır?
Cevap: Lütfen acil yardım!
Mülkler hangi tarihte alınmış.?
1987-1990 tarihleri arasında.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Mülkler hangi tarihte alınmış.?
1987-1990 tarihleri arasında. yani evlendikten sanırım birkaç yıl sonra.
Benim bildiğim 2002 den önce alınmış mallar tapu kiminse onundur.Evin yapılmasına katkıda bulunduğunu ispatlaya bilirse sanırım hak alınabilir.Çocuklar sağlıkta ne alabilirki.Miras denilen olay ölümle başlamıyormu.? UYARI; Açtığın başlık hatalı,Siteye üye olurken bu tür başlıklar açılmaması gerektiği belirtilmişti.Bunu neden yazdım konuyu bilenler cevap vermiyor genelde bu şekilde açılmış başlıklara haklı olarak.Daha uygun başlıkta açarsanız çok daha fazla cevap alabilirsiniz düşüncesindeyim.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Benim bildiğim 2002 den önce alınmış mallar tapu kiminse onundur.Evin yapılmasına katkıda bulunduğunu ispatlaya bilirse sanırım hak alınabilir.Çocuklar sağlıkta ne alabilirki.Miras denilen olay ölümle başlamıyormu.? UYARI; Açtığın başlık hatalı,Siteye üye olurken bu tür başlıklar açılmaması gerektiği belirtilmişti.Bunu neden yazdım konuyu bilenler cevap vermiyor genelde bu şekilde açılmış başlıklara haklı olarak.Daha uygun başlıkta açarsanız çok daha fazla cevap alabilirsiniz düşüncesindeyim.
peki çok teşekkür ederim yardımınız için. bu yeterli oldu.