Emekli maaşı hacizi kaldırılması ve kesilen tutarın geri alınması
merhaba
öncelikle iyi günler diliyorum herkeze
babamın 2006 yılında emekli maaşına icra konuldu ve ve aylık 167 TL tutarında bir kesinti vardı yaklaşık üç buçuk sene maaşından kesinti oldu emekli maaşından kesinti yapılamaz yasasından 2 ay önce haberimiz oldu ve dava açtık davamız kabul edildi daha sonra sosyal güvenlik kurumundan şöyle bir yazı geldi.
Kurumumuzdan 2/4203366 tahsis numarası ile yaşlılık aylığı almakta olan Ö**** Ç**** aylığından icranızın 2006/276 sayılı dosyanıza yapılmakta olan 167,00TL lik kesinti ilgide kayıtlı yazınıza istinaden 2010 HAZİRAN ayından itibaren durdurulmuş olup, dosyanıza fuzulen yapılan kesinti var ise, adı geçenin müracaatında iade edilmesini arz ederim.
şeklinde bir yazı Geldi.
Gelelim asıl konumuza şuan babam bu ayın 23ünde maaş alacak acaba Maaşında bu kesinti hala olacakmı ?
Kesinti olacak ise Bu kesintiyi nasıl durdurabilirim ?
Kesinti olmayacak ise üç buçuk sene zarfında yapılan kesintileri Nasıl Geri alabilirim ?
Kesinti olmayacak ise Üç buçuk sene zarfında yapılan kesintileri geri alırsak kesinti tutarını faizi ile birliktemi talep edecegiz yoksa sadece kesilen tutarımı talep edeceğiz ?
sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürlerimi arz ediyorum...
Cevap: Emekli maaşı hacizi kaldırılması ve kesilen tutarın geri alınması
bir arkadaşımız cevap verir ise çok sevineceğim bu konu hakkında bilgi almam gerekiyor bilen birisi varsa aydınlatsın lütfen
Cevap: Emekli maaşı hacizi kaldırılması ve kesilen tutarın geri alınması
İyi Günler Kadir bey,
Ben hukukçu değilim. Ama bilgilerim ölçüsünde yardımcı olmak isterim.
Çünkü benimde babamın maaşında icra vardı kaldırtmıştım. Öncelikle icra dairesine gidin dosya numaranızla para kalıp kalmadığına bakın. Ve Sosyal Güvenlük Kurumuna yazı yazılmasını talep edin.
3.5 sene içinde kesilen parayı sanıyorum istirdat davasıyla geri alırsınız. Bence uğraşın kesilen parayıda alın.