Öğrenciyken bakaya durumuna düşmek
Merhabalar,
Benim ilginç bir sorunum var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
2007 Ekim'de askerlik şubesine gidip yoklamaya girmiş, muayene olmuş ve 1 Ocak 2010'a kadar tecil ettirmiştim.
2008 yılında AÖF'e kayıt oldum. 1. sınıfta bir kez kaldım, şu an 2. senemdeyim ve öğrenciliğim devam ediyor. 2 sene üst üste aynı sınıfta kalma gibi bir durum olmadı.
Cuma günü bana 2010 Mayıs celbinde sevke tabi olmama rağmen henüz sevkimi yaptırmadığım için bakaya durumuna düştüğüme dair bir mektup geldi. Daha önce sevke tabi olduğuma dair bir belge veya mektup türü birşey gelmemişti. Açıkçası haberim yoktu askerlik şubesine gitmem gerektiğinden. Kaldı ki tecil işlemlerini fakültenin yaptığını zannediyordum.
Bu durumda benim ne yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz? Bazı forumlarda arkadaşlar mahkemeye çıkıp ifade verdiklerinden bahsetmişler, gözümü korkuttu açıkçası. Sanırım fakültenin ihmalkarlığı söz konusu. Buna rağmen benim bir cezaya maruz kalma olasılığım var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Öğrenciyken bakaya durumuna düşmek
Kütüğünüzün bağlı olduğu şubeye gidip, ek-2c(öğrenim durum belgesi) belgenizi verirseniz, tekrar tecilli duruma gelirsiniz.
Yanıt için teşekkürler.
Bugün dediğiniz gibi fakülte bürosundan aldığım EK-C2 belgesini bağlı olduğum askerlik şubesine götürünce sorun kalmadı. Hemen belgeyi dosyama işlediler ve tekrar tecilli duruma geldim.
Yalnız merak ettiğim bir şey daha var. Bildiğim kadarıyla bakaya durumuna düşenlere mutlaka dava açılıyor. Benim durumumda da dava açılır mı?
Tekrar teşekkür ederim.
Öncelikle 1 aylık konuyu güncellediğim için özür dilerim ancak gerekli bilgilerin tamamı burada yazdığı için yeni konu açmak istemedim. Sorun halloldu yazmıştım ancak sanırım sıkıntı devam ediyor.
Şöyle ki, biraz önce ilçe emniyet müdürlüğünden evime gelen bir görevli bakaya durumunda olduğumu, eğer pazartesi askerlik şubemden gerekli belgeleri alıp emniyet müdürlüğüne götürmezsem salı günü beni apar topar götüreceklerini söyledi. Korkutmak için mi söyledi bilmiyorum.
Son durum şu yönde; 1 ay önce EK-C2 belgesini aldığımda final sınavının sonuçları belli değildi ve belgede 2009-2010 dönemi için geçti veya kaldı türünde bir yazı yazmıyordu. Buna rağmen askerlik şubesinde belge girişini hemen yaptılar ve herhangi bir sorun yaşamayacağımı, sadece bu sene sınıfta kalmamam gerektiğini söylemişlerdi.
Şimdi sınav sonucu belli ve sorumlu olduğum derslerden geçip 2. sınıfta okumaya hak kazanmış durumdayım. Ancak sorun şu ki Eylül ayındaki bütünleme sınavlarının sonuçları belli olana kadar bu belgeye sınıf geçip geçmeme bilgisi yazıldığını zannetmiyorum. (Ben kendi derslerimdem geçtiğim için bütünleme ile ilgili bir işim yok) Yani benim pazartesi günü fakülte bürosundan alıp askerlik şubesine götüreceğim belge 1 ay önce götürdüğümün tamamen aynısı olacak. Daha sonra askerlik şubesinden ne gibi bir belge alıp ilçe emniyet müdürlüğüne götüreceğimi de anlamadım açıkçası.
Nasıl bir yol izlemem, neler yapmam gerektiğini belirtirseniz sevinirim. Bu iş çok canımı sıkıyor, okuduğum (ve hatta sınıf geçtiğim) halde sürekli sorun çıkartıyorlar.