Kiracım sözlşemenin 5. ayında çıkmak istiyor
merhaba, aralık 2009'da yeni bir ofis aldım, ofisi krediyle aldığım için, almadan önce içindeki mevcut kiracıyla özellikle bu kira gelirine ihtiyacım olduğunu açık açık konuştum, bir yıldan erken çıkmak gibi bir niyeti varsa şimdiden söylerse almaktan vazgeçeceğimi de belirttim. kendisi de sözlü olarak böyle bir durumun olmadığını, aldıktan sonra 1 yıllık sözleşme yapabileceğimizi belirtti. ardından içindeki mevcut kiracıyla 01.Ocak.2010'dan itibaren bir yıl geçerli bir sözleşme yaptık. fakat sözleşmede şu şekilde bir madde vardı: "kiracı kiralananı boşaltmak istediği taktirde en az bir ay önceden çıkacağını bildirmeyi taahhüt eder" ben de dedim ki bu maddeyi çıkartalım, kendisi de bu maddenin kira sözleşmesinin ilk yıl süresi bitmeden bu maddenin geçerli olmadığını bunun her kira sözleşmesindeki standart maddelerden olduğunu söyleyerek beni ikna etti. tecrübesizliğime geldi. şimdi bu maddenyi kullanarak 1 ay içerisinde çıkacağını bildirdi. kendisinin sözünü hatırlattığımda da daha uygun fiyata başka bir yer bulduğunu belirtiyor. sözleşmedeki bu madde tek taraflı olduğu için (sadece kiracı lehinde olduğu için) geçerliliği var mıdır? yani ben yeni bir kiracı bulana kadar ya da bir sene dolana kadar kirayı talep edebilir miyim? yardımcı olursanız çok sevineceğim. teşekkür ederim.
Cevap: kiracım sözlşemenin 5. ayında çıkmak istiyor
1 yıllık sözleşme yapmışsınız.Bu madde ise yeni dönem kiracı sıfatının başlamaması için kira sözleşmesinin sonuna gelindiğinde kiracının kiraya verene ben çıkıyorum.Yeni dönemde oturmayacağım bildirisidir.
Yoksa boşta kalan kira aylıklarını ödeyecektir.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
1 yıllık sözleşme yapmışsınız.Bu madde ise yeni dönem kiracı sıfatının başlamaması için kira sözleşmesinin sonuna gelindiğinde kiracının kiraya verene ben çıkıyorum.Yeni dönemde oturmayacağım bildirisidir.
Yoksa boşta kalan kira aylıklarını ödeyecektir.
merhaba,
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. kiracım kendisinden emin bir şekilde bu maddeye istinaden bir sene dolmasa da (çünkü bu madde ayrı bir madde olarak yazıldığı için) 1 ay önceden bilgi vermek kaydıyla çıkabileceğini belirtiyor. siz hukukçu musunuz? yani eminseniz bir avukatla yola çıkacağım.
şimdiden teşekkürler.
saygılar,
sayın sonuncuyaka,
"siz hukukçu musunuz, eminseniz" derken yanlış anlaşılmadım değil mi. amacım herhangi bir saygısızlık değil.
buraya yazma emeğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.
saygılar,