İyi günler,apartman karar defterini kat malikleri istedikleri zaman inceleme hakkına sahiplermidir?çelişkili bilgiler buldum.Konuyla ilgili yardımınızı bekliyorum.
Printable View
İyi günler,apartman karar defterini kat malikleri istedikleri zaman inceleme hakkına sahiplermidir?çelişkili bilgiler buldum.Konuyla ilgili yardımınızı bekliyorum.
Karar defterini inceleme yetkisi sadece denetçiye aittir. Yöneticinin bu defteri kat maliklerine gösterme zorunluluğu yoktur.
çok teşekkürler.Bizleri aydınlattığınız için.
Merhabalar ben yeni aldığım evin ilk kiracısıyım ve karar defterinde adım başkan olarak geçiyor ve mütahit böyle doldurmuş ben bu karar defterini imzalarsam bir problem olurmu ? ilerde karşıma hukuki sonuçlar çıkarmı ? şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Yeni aldığınız evin nasıl ilk kiracısı olduğunuzu ve başkandan kastınızın ne olduğunu tam anlamadım. Sanırım başkan iifadesini yönetici anlamında kullandınız. Yönetici, genel kurulda seçilir ve karar defteri de yönetim kurulunda bulunur. Çünkü bu deftere, yönetim kurulunun aldığı kararlar yazılır ve sadece yönetim kurulu tarafından imzalanır. Ne müteaahhit ne de bir başkası kendi başına sizi yönetici seçemez ve karar defterine yazamaz. Böyle bir görevlendirmeyi kabul etmeyin ve yasal olmadığını bilin. Kat Mülkiyeti Kanununda, yöneticinin nasıl seçileceği, görev ve sorumlulukları belirtilmiştir. Aşağıda linkini verdiğim KMK' yi okumanız ve bilgi sahibi olmanız gerekir.
https://www.hukuki.net/showthread.php...lkiyeti-Kanunu