2 yıldır kiracıyı erken tahliye üzerine
çok araştırdım ama durumumla ilgili benzer konu bulamadım/göremedim yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum.
kiracıyım ve 20ocak2008 den başlayan bir kira sözleşmem var.İşyerim binanın 2.katında ve bürodur. Bu güne kadarda düzenli birşekilde kiralarımı ödedim (artışları ile birlikte).
Ancak mayıs 2010 tarihinde büro sahibine matbaa makinesi alacağım ve büronun durumunun buna müsait olmadığı nedeniyle haziran 2010 tarihinde büroyu boşaltacağımı sözlü olarak bildirdim. büro sahibi ise binanın dış cephe ve çevresinin yenilendiğini, bizden alacağı kirayı bina yönetimine bu giderleri ödemek için kullanacağını ve büroyu bu sebeple boşaltamayacağımızı söyledi.
bende bunun üzerine noterden aynı sebepleri içeren ve haziran 2010 da anahtarı almasını kira sözleşmesini haziran 2010 tarihinde fesih edeceğimizi bildiren ihbarname gönderdim.
buro sahibide ihbarnameye cevaben, sözleşmenin ilgili maddesi gereğince kira süresinin 20 ocak 2010 tahinde biteceğini hatırlatan ve haziran2010 tarihinde boşaltmamız durumunda dava açacağını berlirten noter kanalıyla bir metin göndermiştir.
benim sorum şudur:(maddeleri aynen yazıyorum)
sözleşmenin bir maddesi "kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde en az Bir Ay evvelinden mal sahibine ulaşcak şekilde bildirmeyi taahhüt eder." şeklinde. (ihbar çekerek bu maddeyi gerçekleştirdim)
sözleşmenin diğer maddesinde de "kontrat süresi bir yıldır.kontratın sona ermesinden bir ay evvel taraflar yazılı olarak ihtarda bulunmadıkları sürece kontrat yenilenmiş olur." denilmektedir.
kontrattaki ilgili maddeye istinaden ben önceden çıkacağımı mal sahibine bildirdim. mal sahibi benden kalan ayların (toplamda 7 ay) kirasını benden alablirmi?
bu sureç dava süreci ile devam edecek davada haksız duruma düşermiyim? Haksız duruma düşersem en kötü senaryo nasıl olur?
görüşlerinizi bekliyorum
Cevap: 2 yıldır kiracıyı erken tahliye üzerine
Sözleşmede muacceliyet şartı varsa evet alır.
Yoksa sadece boşkalan ayları talep edebilir.Oda 2-3 aydır.
Cevap: 2 yıldır kiracıyı erken tahliye üzerine
bu mudur, sözleşme maddeleri yukardaki gibi. iki ayrı madde var.